Anasayfa /  Teknoloji

Bir günde 2.5 milyon takipçisini kaybetti! Dev operasyon Türkiye'deki Ünlüleri de vurdu...

Twitter'ın sahte hesapları temizleme operasyonu en çok takipçi sayısı milyonlarla ölçülen ünlüleri vurdu. Sahte hesapları tespit ederek takipçi listelerinden çıkarması sonucu bazı ünlülerin takipçi sayısı yaklaşık 2 buçuk milyon düştü. Operasyonun etkileri Türkiye'deki ünlüleri de vurdu.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2018 22:47

Twitter, bir süredir sahte hesapları temizlemek için yepyeni algoritmalar geliştiriyor. Yeni önlemlerle birlikte kilitli ve çok sayıda tweet göndermek gibi alışılmadık hareketlerde bulunan Twitter hesapları tespit ediliyor ve hesabını doğrulamayan kullanıcılar takipçi listelerinden çıkarılıyor.



Bu anlamda yapılan operasyonlar neticesinde ünlü hesapların da takipçi sayılarında ciddi bir düşüş oldu. Bir günde 2.5 milyon takipçisini kaybeden ünlü şarkıcı Katy Perry ve 2.1 milyon takipçisinden olan eski ABD Başkanı Barack Obama da bu kıyım sonrası mağdur olan hesap sahiplerinden sadece ikisi. 





Bu arada 53,4 milyon takipçisi bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın takipçi sayısı da 300 bin azaldı.



TÜRKİYE'DEKİ ÜNLÜLERİ DE VURDU



Twitter'ın sahte hesapları kapatma operasyonunun etkisi dünyada olduğu kadar Türkiye'de de hissedildi; bazı ünlülerin takipçilerinde ciddi bir düşüş gözlemlendi. 

İşte en çok takipçi kaybına uğrayan ünlü isimler

Cem Yılmaz 276 bin, Okan Bayülgen 146 bin, 149 bin, Acun Ilıcalı 85 bin, Ahmet Kural 84 bin, Hande Yener 176 bin, Levent Üzümcü 77 bin, Tarkan 73 bin, Gülben Ergen 100 bin, Hadise 71 bin, Nihat Doğan 228 bin, Gökhan Özen 487 bin, Doğuş 600 bin, Nazan Öncel 143 bin, Emre Kaya 792 bin, Şahan Gökbakar 37 bin.


Etiketler twıtter takıcı
Yorumlar