Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç kimdir? Galip Aykaç'ın mesleği ne?

BİM icra kurulu üyesi Galip Aykaç, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Türkiye'nin gündemine oturan Galip Aykaç yaşı ve nereli olduğu gibi konu başlıklarıyla merak ediliyor. Peki Galip Aykaç kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte BİM CEO'su Galip Aykaç'ın biyografisi...

Abone ol
Abone ol 02 Aralık 2022 13:48

BİM icra kurulu üyesi Galip Aykaç, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Türkiye'nin gündemine oturan Galip Aykaç yaşı ve nereli olduğu gibi konu başlıklarıyla merak ediliyor. Peki Galip Aykaç kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte BİM CEO'su Galip Aykaç'ın biyografisi...

GALİP AYKAÇ BİM KİMDİR?

İş insanı. Bim İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı'dır. 1957 senesinde Yozgat'ta dünyaya gelmiştir. On sekiz yılı aşkın bir süre Türkiye’nin ilk organize perakende zinciri olan Gima’da çeşitli üst düzey görevlerde çalışan Aykaç, 1997’de BİM’de Satın Alma Genel Müdürü olarak göreve başlamıştır. 

Kasım 2007 itibariyle Operasyon Komitesi Başkanı (COO) olan Aykaç, Halen Operasyon Komitesi Başkanlığı’nın yanı sıra İcra Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. Perakende sektörünün en prestijli ödülü olan Perakende Güneşi ödüllerinde 2010 yılının En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü’nü almıştır. 

Galip Aykaç, aynı zamanda Odalar ve Borsalar Birliği’nce oluşturulan Türkiye Perakende Meclisi Üyeliği, Gıda Perakendecileri Derneği Başkan Yardımcılığı ile TOBB-GS1 Türkiye Komitesi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Fortune dergisinin yaptığı değerlendirmede 2013 ve 2014 yılının en başarılı iş insanları sıralamasında 3. sırada yer almıştır. 
 

BİM CEO'SU GALİP AYKAÇ NE DEDİ?

Kamuoyunda oluşan eleştirilere cevap veren BİM CEO'su Galip Aykaç, "Tüketici fiyat endeksi, TÜİK açıkladı bunu; yüzde 80,21, üretici fiyat endeksi yüzde 143,75, dokuzuncu ay, yüzde 83,45 tüketici, yüzde 151,50 üretici. Onuncu ay yüzde 85,51 tüketici yüzde 157,69 üretici fiyatı, soruyorum buradan. Acaba bu aradaki rakamları biz mi yanlış okuyoruz? Bunun doğrusunu söyleyecek olan var mı? Gıda perakende sektörünün kâr edenlerinin en yükseğinin ettiği kâr yüzde 4'tür. Bu yüzde 4'ün tamamını da verseniz enflasyon aşağıya gelmez" ifadelerini kullandı. 

Önemli açıklamalar yaparak bir anda Türkiye'nin en çok konuştuğu kişilerin başında gelen Galip Aykaç, "Eğer doğruysa diyerek ülkenin değerlerine saldıranlara, ilan vermiyoruz diye gazete sayfasını boş bırakanlara televizyonda, ağızlarından, salyalarını akıtarak küfredenlere, bilmedikleri konularda biliyormuş gibi yorum yapanlara, peyniri, yumurtayı sadece sofrasında görüp peynirle yumurtayla ilgili yorum yapanlara, bu dünyayı size yaşanmaz kılarım diyecek kadar meselelerden bir haber olan depoyu basıp günlük tüketim kadar bile olmayan yağları, halka dağıtırım diyecek kadar iş bilmez yöneticilere… Mağaza çalışanlarımıza, söyleyin yöneticilerinize bu işin sonu kötü olacak, size burada ekmek yedirtmeyiz diyen kanun, nizamı tanımayan yerel yöneticilere… Ziraattan haberi olmayan ve özellikle İstanbul Ziraat Odası Başkanı'na… FETÖ Örgütü'yle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir." diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

Yorumlar