Anasayfa /  Teknoloji

Bu görüntü bilim dünyasını şaşkına çevirdi

NASA'nın dünyaya geçtiği yeni bir görüntü şaşkınlık yarattı. Dünya dışında ilk kez Güneş Sistemi'nde yer alan bir başka gezegende, Plüton'da bakın ne bulundu?

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2017 11:22

NASA'nın New Horizons aracından aldığı görüntü ilk etapta anlaşılamadı. Karmaşık mavi-gri yükseklik desenleri detaylı bir incelemenin ardından ne olduğu anlaşıldığında bilim adamları gözlerine inanamadı.

Hakkında çok az şey bildiğimiz Plüton'da uzunluğu 500 metreyi bulan dev buz kuleleri bulundu. Dünya'da olduğu gibi rakımı yüksek alanlarda görülebilen buz kuleler Tartarus Dorsa ismi verilen dağlarında yer alıyor.

Daha önce bir cüce gezegende böylesi bir görüntüye rastlamayan NASA yetkilileri, bu tip bir buz kütlesinin oluşması için atmosferin olması gerektiğini düşünüyor ve araştırmalarını bu yönde sürdürüyor.

Plüton dışında NASA'nın Mars'tan gönderdiği fotoğraf da interneti kasıp kavuruyor. Fotoğrafa dikkatlice bakıldığında bakın çok uzaklardan ne görünüyor?

Dünya Mars'tan 205 milyon kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fotoğraf Mars üzerinden çekildi ve Dünya ufukta görünüyor. Kırmızı lekeli şekilde görünen bölgede Avustralya yer alırken, beyazlıklar ise bulut yoğunluğunu gösteriyor.

Ay'ın Dünya'ya göre çok daha karanlık göründüğü fotoğraf kasım ayında çekilmesine karşın yayınlanması bugünü buldu.Kaynak: Hürriyet.com




Etiketler New Horizons Plüton
Yorumlar