Anasayfa /  Foto Galeri

Bilim Kurulu Üyesi:Virüs 27 güne kadar vücutta kalabilir!

Bilim Kurulu Üyesi:Virüs 27 güne kadar vücutta kalabilir!Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüsün vücutta 14 gün ile 27 gün arasında kalabileceğini söyleyerek, "Bizim çalışmalarımızda 14 günü aşan uzun süre kalan hastalarımız oldu. 27 güne kadar temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi:Virüs 27 güne kadar vücutta kalabilir! - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüsün vücutta 14 gün ile 27 gün arasında kalabileceğini söyleyerek, "Bizim çalışmalarımızda 14 günü aşan uzun süre kalan hastalarımız oldu. 27 güne kadar temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi:Virüs 27 güne kadar vücutta kalabilir! - Sayfa 2

Prof. Dr. İlhami Çelik, DHA'ya yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların evde kalmalarının önemli olduğunu söyledi. 

Bilim Kurulu Üyesi:Virüs 27 güne kadar vücutta kalabilir! - Sayfa 3

Antikor oluşup oluşmadığını ölçmek için henüz teknik bir imkan bulunmuyor. Antikorun koruyucu durumu tam belirlenmiş değildir. 

Bilim Kurulu Üyesi:Virüs 27 güne kadar vücutta kalabilir! - Sayfa 4

Herkeste oluşuyor mu, onu da bilmiyoruz. Örneğin belirtisi geçenlerde antikor oluşmadığı kanısındayız. Yaptığımız çalışmalara göre bu ne kadar korur, immün plazma ile bunu daha net ortaya koyabileceğiz.