Anasayfa /  Foto Galeri

Bilim kurulu üyelerinden korkutan uyarı: Ölümcül...

İngiltere'de hükümete danışmanlık yapan bilim kurulu üyeleri, şu an dünyada dolaşımda olan Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceği konusunda uyardı. Uzmanlar, bu yeni varyantın yüzde 35'lik bir ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceğini söyleyerek, dünyadaki aşılanma hızının artması ve tedbirlerin sıkılaştırılması çağrısında bulundu.

Bilim kurulu üyelerinden korkutan uyarı: Ölümcül... - Sayfa 1

İngiltere’de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından yeni yayımlanan belgeler, gelecekteki  ortaya çıkan yeni bir corona virüs varyantının yüzde 35'lik  bir ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül olabileceği konusunda uyardı.

Bilim kurulu üyelerinden korkutan uyarı: Ölümcül... - Sayfa 2

Hükümete danışmanlık yapan bilim insanları, çok da uzak olmayan bir gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel senaryoları inceleyen bir makalede süper mutant  tehdidini açıkladı.

Bilim kurulu üyelerinden korkutan uyarı: Ölümcül... - Sayfa 3

Uzmanlar, Beta varyantının daha bulaşıcı Alfa, Gama veya Delta varyantlarıyla birleşmesi halinde gelecekteki ortaya çıkabilecek aşılara dirençli olabileceğini söyledi. “Rekombinasyon” olarak bilinen bu süreç ise artan ölüm oranları nedeniyle sağlık sistemlerinin zorlanmasına yol açabilir.

Bilim kurulu üyelerinden korkutan uyarı: Ölümcül... - Sayfa 4

Araştırmacılar, aynı zamanda İngiltere'nin şu anki üçüncü pandemi dalgasından çıkar gibi göründüğü için hükümetin 'kayıtsız olmaması gerektiği'  konusunda uyardı.