Anasayfa /  Foto Galeri

Bilim Kurulu toplantısından önce dikkat çeken bir açıklama geldi

Türkiye genelinde günlük koronavirüs vaka sayısı 60 bin civarında seyrederken 23 Nisan dahil olmak üzere 23-24-25 Nisan'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ramazan ayının ikinci haftası sıkı koronavirüs tedbirleri gelecek mi? Bugün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlık edeceği Bilim Kurulu toplantısından önce dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bilim Kurulu toplantısından önce dikkat çeken bir açıklama geldi - Sayfa 1

 Türkiye genelinde COVID-19 vaka sayıları günlük 60 bin civarlarında seyrederken özellikle Marmara Bölgesi'ndeki iller dikkat çekiyor. Öte yandan uzmanlar, ramazanın ikinci haftası daha ciddi tedbirler gelebileceğini söylüyor. Gözler ise bugünkü Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Bakan Koca'nın toplantının ardından açıklama yapması bekleniyor. İşte haberin ayrıntıları...

Bilim Kurulu toplantısından önce dikkat çeken bir açıklama geldi - Sayfa 2

'RAMAZAN AYININ İKİNCİ HAFTASINDAN SONRA DAHA CİDDİ TEDBİRLER GELEBİLİR'

Bunun muhtemelen geriye doğru çok fazla dönmeyeceğini vurgulayan Tükek, "Çünkü kısıtlılıklarla birlikte şu ana kadar 8'nci, 10'ncu günde bir miktar dönmesi gerekiyordu ancak şu anda istediğimiz seviyede bir dönüş yok. Ben ikinci haftadan sonra daha ciddi tedbirler geleceğini düşünüyorum. Çünkü çok alev almış durumda bu bunu söndürmek için ciddi anlamda daha sıkı tedbirler gerekecek gibi gözüküyor." dedi. Vatandaşların tedbirlere uyup uymadığı ile ilgili de konuşan Tükek, mega şehirlerde bazı şeylerin kişilere bağlı olmadığını söyledi.

'KISITLILIK GETİRMEZSENİZ İNSANLARDAN BAZI ŞEYLERİ BEKLEMEK ÇOK KOLAY OLMUYOR'

Tükek, "Hakikaten eğer bu bir takım şeylere kısıtlılık getirmezseniz insanlardan bazı şeyleri beklemek çok kolay olmuyor. İşte ulaşım sorunları, insanların kalabalık ortamlarda bulunmaları… Hastanede bile mesela çok yoğun olmaması için gerekli tedbirleri almamıza rağmen insanlar muayeneye geldiklerinde bir kalabalık oluşturuyorlar. Çünkü nüfus yoğunluğu çok fazla. Dolayısıyla böyle durumlarda, böyle şehirlerde insanların tek başına bir takım üst mesafe veya maske kurallarına uyarak bunun önüne geçmesinin çok kolay olmadığını artık gördük." dedi.

Bilim Kurulu toplantısından önce dikkat çeken bir açıklama geldi - Sayfa 3

'BUNDAN SONRA YAPILMASI GEREKEN ŞEY TABİİ Kİ KISITLILIK'

Tükek, 50 binli rakamları gördükten sonra, insanları bir takım tedbirlere zorlayarak ya da birtakım tedbirlere uymasını bekleyerek vaka sayısının aşağı gelmesinin çok mümkün gözükmediğini söyledi.

Tükek, şöyle devam etti:

"Tabii ki gene uyulacak, yine kuralların önerilmesi ve önemli olduğu tabii ki vurgulanacak ama bundan sonra yapılması gereken şey tabii ki kısıtlılık. Dünyada da aynı şeyler yapılıyor biliyorsunuz. Londra`da olsun, Paris`te olsun, Almanya`nın büyük şehirlerinde yine ciddi anlamda kısıtlılık yapıldıktan sonra vaka sayılarında ciddi düşmeler olduğunu gördük."