Anasayfa /  Foto Galeri

Bilim insanları daha önce rastlanmamış 20 canlı türü keşfetti

Bilim İnsanları tarafından gerçekleştirilen kar amacı gütmeyen bilim gezisinde 20 yeni canlı türünün keşfedildiği bildirildi. Bolivya’da yer alan And dağlarında gerçekleştirilen araştırmada aynı zamanda soyunun tükendiği düşünülen dört türe de rastlandığı ifade edilirken heyecan verici araştırma sonucunda bir kurbağa, zehirli bir yılan ve fincan şeklinde yapraklara sahip bir orkide türüne rastlandığı da biliniyor…

Bilim insanları daha önce rastlanmamış 20 canlı türü keşfetti - Sayfa 1

ABD’li kar amacı gütmeyen çevre kuruluşu Conservation International’dan bilim insanları Bolivya'da yer alan And Dağları’nın zirvesindeki Zongo vadisininda daha önce bilinmeyen 20 yeni canlı türü keşfetti.

Bilim insanları daha önce rastlanmamış 20 canlı türü keşfetti - Sayfa 2

Bulunan hayvanlar arasında 10 mm uzunluğunda minik bir kurbağa, bir çukur engerek, iki metal lekeli kelebek ve bir de çanak ağızlı orkide bulunuyor. 

Bilim insanları daha önce rastlanmamış 20 canlı türü keşfetti - Sayfa 3

NESLİ TÜKENDİĞİ DÜŞÜNÜLEN TÜRLERE DE RASTLANILDI
Başkent La Paz’a sadece 50 kilometre uzaklıktaki el değişmemiş ormanlarda yapılan keşif, aynı zamanda nesli tükendiği düşünülen şeytan gözlü kurbağayı ve neredeyse bir yüzyıldır görülmeyen bir satir kelebeğini de yeniden ortaya çıkardı. Araştırmacılar bunların yanı sıra tehdit altındaki türler arasında yer alan , gözlüklü ayı ve kanallı toucan gibi türlere de yaptıkları keşif esnasında yeniden rastladıklarını söyledi. 

Bilim insanları daha önce rastlanmamış 20 canlı türü keşfetti - Sayfa 4

ZENGİN BİYOÇEŞİTLİLİĞE SAHİP
Bilim insankarı And Dağları'nın “gökyüzü adaları” olarak bilinen yüksek ve dik kenarlı zirvelerinin zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu çünkü buradaya ulaşmanın yırtıcılar ve insanlar için kolay olmadığını ifade etti. Bununla birlikte araştırmacılari keşif için  2 bin metrelik yamaçlarda inip çıkarak iki hafta geçirdiklerini  ve yeni böcekler bulmayı beklerken, karşılaştıkları türler karşısında şaşkına döndüklerini söyledi.