Anasayfa /  Spor

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay dönemi resmen başladı! Beşiktaş KAP'a açıkladı.

Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu sezon oldukça çalkantılı bir dönem geçiren Siyah Beyazlı ekipte başarısız sonuçların ardından Burak Yılmaz da görevinden istifa etti. Bu açıklamaların ardından Beşiktaş'ta yeni teknik direktörün kim olacağı büyük merak konusuydu. Siyah Beyazlı ekip, Rıza Çalımbay ile anlaşmaya varıldığını KAP'a açıkladı.

Abone ol
Abone ol 10 Kasım 2023 17:04

BEŞIKTAŞ'TA RIZA ÇALIMBAY DÖNEMI RESMEN BAŞLADI!

Sezon başından bu yana kötü gidişatını sürdüren ve dün akşam da Bodo/Glimt'e yenilip Avrupa'ya veda eden, ligde de istediği sonuçları bir türlü alamayan ve zirve yarışının gerisinde kalan Beşiktaş'ta başkanlık seçimi beklenirken, bir yandan da sportif başarının kısa sürede sağlanabilmesi için camiada çözümler aranıyor.

RIZA ÇALIMBAY İLE ANLAŞMA TAMAM

Sezona Şenol Güneş ile başlayan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Güneş'in Lugano yenilgisinden sonra istifa etmesiyle, yardımcısı Burak Yılmaz ile yola devam kararı aldı. Ancak Burak Yılmaz; 4 lig, 2 Avrupa maçında 4 mağlubiyet, 2 galibiyet alıp Avrupa Konferans Ligi'nden de elenince, taraftarların çok büyük protestosuyla karşı karşıya kaldı. Bu sabah istifa eden Burak Yılmaz'ın yerine akla gelen ilk isim, yılların tecrübesi Rıza Çalımbay oldu. 

Bu sezon oldukça çalkantılı bir sezon geçiren Beşiktaş'ta flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Burak Yılmaz'ın istifasının ardından yönetimle bir görüşme gerçekleştiren teknik direktör Rıza Çalımbay siyah beyazlı ekiple anlaşma sağladı.

TEKLİFİ KABUL ETTİ

Tecrübeli teknik adam, yönetim tarafından kendisine sunulan 'seçime kadar' görev alma teklifini kabul etti. İlk aşamada olağanüstü seçimin yapılacağı 3 Aralık'a kadar çalışacak Rıza Çalımbay'ın devam edip etmeyeceğine yeni başkan ve yönetim kurulu karar verecek.

RESMEN AÇIKLANDI

Beşiktaş'tan da resmi açıklama geldi ve "Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlük görevine Rıza Çalımbay getirilmiştir. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle: “Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Rıza Çalımbay ile 10.11.2023 (bugün) tarihi itibarıyla anlaşmaya varılmıştır.” Yeni Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, yarın (11 Kasım) saat 12.00’de BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyecektir. Rıza Çalımbay’a görevinde üstün başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız." ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş sosyal medya hesabında da duygusal bir paylaşımla açıklandı

BURAK YILMAZ İSTİFA ETTİ

Beşiktaş, resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Futbol A Takımı Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz ile yollarının kendi isteği üzerine ayrıldığını açıkladı.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada, "10 Ekim 2023 tarihinden bu yana Futbol A Takımımızın Teknik Sorumluluğu görevini yürüten Burak Yılmaz ile yollarımız kendisinin isteği üzerine ayrılmıştır. Burak Yılmaz’a emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar