Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Şenol Güneş: Beşiktaş'tan ayrılmam için...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi

Abone ol
Abone ol 11 Eylül 2018 14:25

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi

Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle:

"DÜŞÜNCELERİM ÇARPITILIYOR"

"Kimseyi geriye dönüp suçlamıyorum. Ne korkuturum, ne kandırırım ne de yalan söylerim. Felsefem budur ama zaman zaman düşüncelerim çarpıtılarak başka yerlere çekildiğini de biliyorum."

"BAŞKANLA ARAMIZDA GERGİNLİK YOK"



"Başkan yokken toplantı yaptı'' deniyor, böyle bir şey olmadı. Başkan ile görüştüm. Buraya uğradığını biliyorum. Tabii gelebilir. Başkan buranın sahibi. Bizde ip de yok, gerilme de yok."

"GALATASARAY'A BAŞARILAR"



"Fikstür ile ilgili bir beyanatım yok. Ben Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim. Bize haksızlık yapıldığını dile getirirken, başkasına yapılırsa doğru bulmam. Önce milli takım, sonra Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, lig ve kupa diye gider."

"ÇOK BİLEN ARKADAŞLAR KEŞKE UEFA TOPLANTISINA GELSEYDİ"



"Yabancı konusunda çok konuşuluyor. Hani futbolu çok bilen arkadaşlar, keşke Elit Antrenörler toplantısına gelselerdi. Hadi beni geçtim orada Mourinho'yu, Simeone'yi, Wenger'i falan görseydiniz. Bir tek Anadolu Ajansı vardı. Bir muhabir geldi sordu. Sadece o... Biz emekçiyiz, onlar nerede?Konuştuklarım o kadar güzel çarpıtılıyor ki... Yabancı konusu hiç konuşulmadı orada. Birbirimizi eleştirelim, doğruyu bulalım. Yabancı konusu herhalde tartışılacaktı ki benim üzerimden başlatıldı bu konu."

"YABANCI SAYISI FAZLA"

"Yabancı konusunda kriterler konulmuştu hatırlarsınız. Bana o gün sordular. 14 doğum tarihi mi dedim. Saygı duyduk, kurallara uyduk. Benle hiç konuşulmadı bu konu o zaman ama önemli değil. Denetim bizde zaten yok. Çok doğru kararlar alınıyor ama uygulama ve denetim sıkıntısı yok. O dönem Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörü'ydü, görüşlerini belirtti. Böyle bir karar alındıktan sonra uygulama yapıldı. Ne dendi? Yabancı alanların para ödemesi kararı alındı. Az alanlara da bu paradan teşvik edilmesi söylendi ama uygulanmadı. Yabancı konusunda suçlanacak biri değilim çünkü ben bir yanlış yapmadım. Kulüpler Birliği karar veriyor ama futbolcular da var bu ülkede. Onların da kararı alınmalı. Yabancı kuralıyla ilgili tartışmaya girmedim. Sadece sayının fazla olduğunu söyledim."

"FUTBOLCU HER YERDE OYNAR AMA KENDİ FİKRİNİ DE SÖYLEYEBİLİR"

"Dün Oğuzhan nerede oynadı? Futbolcu her yerde oynar ama kendi fikrini de söyleyebilir. Sağ açığı sol bek oynatmak kötü bir şey değildir. Bunlar da tartışılır ama bunun üzerinden, yabancı sayısı üzerinden bana vurmak doğru değil."

"TEMEL SORUN FUTBOL KALİTESİ"

"Türk futbolunun temel sorunu yabancı sayısı değil, futbol kalitesidir. Türk futbolunun kaliteli yabancılarla birlikte genç oyuncu üretimine ihtiyacı var. Karma politikalar olabilir, kriterler olabilir. Ekonomik ve teknik alanda kriterle olmalı. Üretmiyoruz bana göre. Önce yaptığımıza biz inanacağız sonra inandıracağız. Mükemmelliği kestirme yoldan aramayalım. Çok çalışmak ve zamana bırakmak gerekiyor."

"BAŞKANLIK TEKLİFİ ALDIM"

"Bana kulüp başkanlığı da teklif edildi ama bu benim anladığım iş değil. Ben söylüyorum; bugünkü rakamlar yüksek.. Ama yarın manşetler "Futbolcular haksız para kazanıyor" oluyor. Yabancıya tamamen kapanamazsın. 14 yabancının fazla olduğunu düşünüyorum ben. Alınan kriterler doğruydu ama uygulama sıkıntılıydı. O paralar altyapıya gidecekse doğruydu. 14 yabancı yaptığım zaman 11'ini oynatıp, 3'ünü yedek tutuyorsan doğru değil."

"NEGREDO EN UYUMLU ÇALIŞTIĞIM OYUNCU"

"Benim Negredo'yla ilgili herhangi bir sorunum yok. Fikrim de belli. Başkan her oyuncu gidebilir diye açıklama yaptı. Negredo da bunlardan biriydi. Transfer döneminde Negredo'nun gidişine maddi sebeplerden dolayı onay verdim. O dönem gitme durumu da vardı. Gitsin görüşsün diye bizimle olmayacak dedim. Negredo takımda en uyumlu çalıştığım oyunculardan biri. Hala santrforda fazla oyuncumuz var. Umut'u, Güven'i aldık ki diğerleri giderse hazır olalım diye. Hiçbir oyuncuyla sorunum olabilir mi? Ben hocayım."

"STADIN ZEMİNİ OYUNUMUZU ETKİLİYOR"

"Vodafone Park'ın zemini bizim futbolumuzu çok etkiliyor. Çabuk topu geri kazanan bir takımdık ama bu sene bunda düşüş var."

"BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMAM İÇİN BEŞİKTAŞ'IN BENİ İSTEMEMESİ LAZIM"

"Bu sene mukavelem bitiyor ama kariyer açısından son senem diyemem. Beşiktaş'tan ayrılma düşüncem yok. Ayrılırsam da kulüp takımından çok milli takımı düşünürüm dedim Partizan maçından sonra. Bazı kulüpler haricinde Türkiye'de uzun yıllar çalışmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Bu benim için değil, genel konuşuyorum. Beşiktaş'tan ayrılmam için Beşiktaş'ın beni istememesi lazım. Taraftardan, yönetimden, camiadan böyle bir şey hissetmiyorum."


Yorumlar