Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Beşiktaş - Göztepe maç sonucu: 2-1 (Maç Özeti)

Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi sahasında 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini Larin ve Ghezzal atarken Göztepe'nin golü Ndiaye'den geldi. Göztepe'de Soner penaltıdan yararlanamazken Beşiktaş'ta Rosier kırmızı kart gördü.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2021 19:08

Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş , 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi sahasında 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini Larin ve Ghezzal atarken Göztepe'nin golü Ndiaye'den geldi. Göztepe'de Soner penaltıdan yararlanamazken Beşiktaş'ta Rosier kırmızı kart gördü.

Vodafone Park'ta şok!

Göztepe maça adeta golle başladı. Taç atışı sonrası Oğuzhan'ın yanlış pasında topla buluşan Ndiaye topu filelere gönderdi ve 3. dakikada Göztepe 1-0 öne geçti.

 11. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla sol kanatta hareketlenen Larin topu yay içindeki Josef'e aktardı. Josef şut çekecek gibi yapıp topu ceza sahasının sağ çaprazındaki Ghezzal'e aktarmak istedi. Ancak Ghezzal ile Josef anlaşamayınca top auta çıktı.

19.dakikada Pjanic'in pasıyla savunmanın arkasına sarkan Batshuayi, ceza sahasına girer girmez yerden sağ köşeye doğru vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Ama yan hakemin bayrağı havada. Ofsayt.

Larin eşitliği getirdi

31.dakikada Ghezzal'ın pasıyla yarı sahasından hareketlenen Rıdvan Yılmaz'ın ara pasında Josef topla buluştu . Josef'in ceza yayına ortasında topla buluşan Oğuzhan boş durumda olan larin'e çok güzel pas attı ve Larin skoru 1-1'e getirdi.

 35. dakikada Soner'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Tijanic, topu sağına çekip uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı. Top üst direkten döndü.

Ersin penaltıyı kurtardı!

39. dakikada Ceza sahasının sağında topla buluşan Ndiaye, şık bir topuk pasıyla Kerim'i topla buluşturdu. Kerim topu sürerek şut açısı bulmaya çalışırken Montero ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Soner'in penaltısını Ersin Destanoğlu kurtardı!

 İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı başladı.

50. dakikada Larin'in pasıyla sağ kanatta topla bulıuşan Rosier'in yerden ceza sahasına çevirdiği topa Batshuayi gelişine sert vurdu. Top savunmadan döndü.

Ghezzal'dan harika gol!

60. dakikada Batshuayi'nin pasıyla Gmztepe ceza sahası yayında topla buluşan Ghezzal çalım atıp kaleye şutunu çekti ve güzel bir golle Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

63. dakikada Larin'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Batshuayi'nin uzak köşeye doğru yaptığı sert vuruşta İrfan Can gole izin vermedi.

74. dakikada Josef'in pasıyla ceza sahası yayında topla buluşan Ghezzal, rakibinden sıyrılıp ceza sahasına doğru sokulmak isterken yerde kaldı. Atakan bu faulü nedeniyle sarı kart gördü. Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Ghezzal'in kullandığı serbest vuruşta barajdan seken top yan direkten döndü.

Rosier kırmızı kart gördü!

82.dakikada Beşiktaş'ta sarı kartı bulunan Rosier, rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı gördü ve kırmız kartla oyun dışında kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi 2-1 yenerek 3 puanın sahibi oldu.

Maçtan Dakikalar:

90'Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

90'Murat'ın sağ kanattan içeri ortasında Jahovic kale önünde kafa vuruşunu yaptı. Ersin kalesinde gole izin vermedi.

90'Sağlık görevlileri Vida'nın tedavisini tamamladıktan sonra oyun kaldığı yerden devam ediyor.

90'Mücadelenin sonuna 5 dakika daha ilave edildi.

89'Ceza sahasında Arslanagic'le girdiği hava topu mücadelesinde kafa kafaya çarpışan Vida'nın başında açılma oldu.
86'Umut Meraş, Batshuayi'nin yerine oyunda.

85'Atakan yerini Makana Baku'ya bıraktı.

83'Atakan'ın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta ceze sahasında Jahovic'e çarpan top geri döndü.

82'Rosier, Berkan'a yaptığı faul sonucu ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

80'Murat Paluli, Kerim'in yerine oyunda.

77'Ceza yayı çizgisinden serbest vuruşu kullanan Ghezzal doğrudan kaleyi düşündü. Ghezzal'in şutunda savunmaya çarpan top direkten döndü.

76'Beşiktaş'ın ilk golünü atan Larin yerini Güven'e bıraktı.
75'Ceza yayı üzerinde Ghezzal'i faul yaparak durduran Atakan sarı kart gördü.

72'Sağ kanattan ceza sahasına giren Kerim vuruşunu yaptı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.

71'Beşiktaş'ta Pjanic kullandığı serbest vuruşta hakemin düdüğünü beklemediği için sarı kart gördü.

69'Oyundan çıkan Oğuzhan'ın yerine Can oyunda.

69'Jahovic, Halil'in yerine oyunda.

69'Soner yerini Yalçın'a bıraktı.

68'Kerim'in sağ kanattan ortasında ceza sahasında topa yükselen Vida yaptığı kafa vuruşuyla topu uzaklaştırdı.

64'Ceza sahasının solunda topla buluşan Batshuayi dar açıdan vuruşunu yaptı. İrfan Can gole izin vermedi.

60'GOL! Ghezzal, Beşiktaş'ı Göztepe karşısında 2-1 öne geçirdi. Rakiplerinden şık çalımlarla sıyrılan Ghezzal ceza sahası dışında kaleyi doğrudan gören noktadan yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

58'Rıdvan sol çaprazdan şansını denedi. Top üstten dışarı çıktı.

53'Obinna'nın ceza sahasının sağından yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top, Ersin'de kaldı.

50'Rosier'in sağ kanattan içeri ortasında ceza sahasında Batshuayi vuruşunu yaptı. Top savunmadan geri döndü.

46'Karşılaşmanın ikinci yarısı Göztepe'nin vuruşuyla başladı.

45'Mücadelenin ilk yarısı sona erdi.

45'Halil sağ çaprazdan kaleyi yokladı. Top üstten farklı şekilde dışarı çıktı.

45'Batshuayi ceza sahasının solunda topla buluştu. Batshuayi vuruşunu yapamadan savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

45'İlk yarının sonunda 4 dakika daha oynanacak.

44'Halil, Montero'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

43'Beşiktaş'ta da Rosier sarı kart gördü.

43'Yaşananlar sonrası Berkan sarı kart gördü.

42'Pozisyon sonrası iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

41'Penaltı atışını kullanan Soner, Ersin'i geçemedi. Ersin Soner'in penaltısında gole izin vermedi.

39'Ceza sahasında topla buluşan Kerim, Montero'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Karar penaltı.

36'Sağ çaprazda topla buluşan Tijanic'in vuruşunda top direkten döndü.

31'GOL! Larin, Beşiktaş'a Göztepe karşısında beraberliği getiren golü kaydetti. Josef'in sağ kanattan ortasında ceza yayının üzerinde topla buluşan Oğuzhan, topu tek dokunuşla ceza sahasının solundaki Larin'e gönderdi. Larin dar açıdan yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

29'Maçın ilk sarı kartını Batshuayi'ye faul yapan Ndiaye gördü.

24'Maçta tempo oldukça yüksek. Her iki takım da karşılıklı ataklarla rakip kalede gol arıyor.

20'Pjanic'in araya pasında savunma arkasına sarkan Batshuayi ceza sahasında karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. Ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

16'Tijanic sağ kanattan içeri kesti. Ceza sahasında topla buluşan Halil vuruşunu yaptı. Top üstten dışarı çıktı ancak öncesinde ofsayt bayrağı havada.

14'Oğuzhan'ın hatalı pasında topu alan Ndiaye pasını Tijanic'e aktardı. Tijanic sağ kanattan içeri ortaladı. Vida riske girmeden topu kornere gönderdi.

12'Sol kanattan atağa çıkan Larin pasını Josef'e aktardı. Josef de pasını ceza sahasının sağında olan Ghezzal'e aktardı. Ghezzal topa yetişemedi ve savunma uzaklaştırdı.

8'Sağ kanattan Rosier içeri ortaladı. Atakan'a çarpan top kornere çıktı.

5'Beşiktaş kendi yarı sahasından çıkmakta zorluk çekiyor.

3'GOL! Ndiaye, Göztepe'yi Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçirdi.

1'Zorlu mücadele Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı.

Süper Lig'de 18. haftanın perdesi Dolmabahçe'de kapanacak. Önder Karaveli yönetiminde Kayserispor'u yenen, Kadıköy'de Fenerbahçe derbisinde 1 puan çıkaran Beşiktaş , Göztepe'yi ağırlayacak. 25 puanla 10. sırada yer alan Siyah Beyazlılar, evinde 3 puanı kapıp puan tablosunda üst sıralara yükselmeyi amaçlıyor. 2 maçtır kaybeden ve 14 puanla 18. sırada bulunan Göztepe ise zorlu deplasmanda sürpriz peşinde olacak. Gökhan Töre sakatlığından dolayı Göztepe maçının kadrosuna dahil edilmezken, kadroda yer alan ancak kasık ağrısı yaşayan Josef'in durumu maç saatinde netleşecek. İzmir ekibinde ise sakatlığı süren Mihojevic ve Karagümrük karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Lourency, maç kadrosunda yer almayacak.

Beşiktaş Göztepe maçı öncesinde ev sahibi ekibin 11'i de belli oldu.

Beşiktaş - Göztepe 11'ler:

Beşiktaş: Ersin; Rosier, Vida, Montero, Rıdvan; Josef, Pjanic, Oğuzhan; Ghezzal, Larin, Batshuayi

Yedekler: Emre, Salih, Can, Atiba, Mehmet, Welinton, Kenan, Serdar, Güven, Umut

Göztepe: İrfan Can; Dino, Atınç, Atakan; Berkan, Kerim, Nwobodo, Soner; Halil, Tijanic, Ndiaye

Önder Karaveli, kaderini belirliyor!

Sergen Yalçın’ın Kasımpaşa beraberliği sonrasında istifa etmesiyle geçici olarak göreve getirilen U19 Teknik Direktörü Önder Karaveli, iki maçta 4 puan alarak başarılı bir grafik çizdi. 4-2 kazanılan Kayserispor maçının ardından Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe’den alınan 1 puan, Önder Karaveli’nin hanesine çok olumlu bir referans olarak yansıdı. Bu iki maçta da takımın geriden gelerek puanlar alması, teknik direktör arayışında Beşiktaş Yönetimi’nin elini rahatlatan ve görüşmeleri daha geniş zamana yaymasını sağlayan önemli bir etken oldu. Siyah-Beyazlı yönetim, Göztepe maçının yanı sıra 19. haftada deplasmanda oynanacak Konyaspor maçına da Önder Karaveli’yle çıkma kararı aldı.

Süper Kupa maçı da...

Türkiye Kupası’nda Altay’la oynanacak mücadelede de görevinin başında olması planlanan Karaveli, başarı istikrarını sürdürürse Katar’da 5 Ocak’ta Antalyaspor’la oynanacak Süper Kupa mücadelesinde de Beşiktaş’ın başında olabilir. Karaveli, önündeki 2 lig, 1 Türkiye Kupası ve bir de Süper Kupa karşılaşmalarından olumlu sonuçlarla takımını çıkarması halinde yönetim, ikinci yarıda da Önder hocayla devam etmeyi düşünebilir.

Josef'in durumu belirsiz

Beşiktaş, Süper Lig’in 18. haftasında Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamladı. Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik sorumlu Önder Karaveli yönetiminde bir bölümü basına açık gerçekleştirilen antrenmanda taktik ve kondisyon çalışması yapıldı. Sakatlıkları süren; N’Koudou, Mert Günok ve Necip Uysal’ın yanı sıra sağ alt baldırında ağrıları olan Gökhan Töre ve kasıklarında ağrı olan Josef de Souza idmana katılmadı. Töre’nin kadroda yer almayacağı, Josef’in ise maç günü durumunun netlik kazanacağı bildirildi.

 Beşiktaş'ta sınırda 2 isim var

Kara Kartal’da Göztepe maçı öncesi Cyle Larin ile Rachid Ghezzal sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ligde üçer sarı kartları bulunan Larin ve Ghezzal bugünkü karşılaşmada da aynı durumu yaşadığı takdirde 19. haftadaki İttifak Holding Konyaspor maçında cezalı duruma düşecek.

Olumsuz periyotta değişim zamanı

Beşiktaş, ligdeki son 7 maçında altı kez puan kaybına engel olamadı. Ligin 16. haftasında Kayserispor’u 4-2 mağlup eden Siyah-Beyazlı ekip, Kasımpaşa (1-1) ve Fenerbahçe (2-2) maçlarını beraberlikle tamamladı. Beşiktaş son 7 maçta Hatayspor’a (0-1), Trabzonspor ’a (1-2), Alanyaspor’a (0-2) ve Giresunspor’a (0-4) mağlup oldu. Beşiktaş, bu akşam kazanıp olumsuz periyodu değiştirmeyi hedefliyor.

Göztepe’de 2 eksik

Geçtiğimiz sezon milli takım kampındayken ayak bileğinden sakatlanarak ameliyat olan Boşnak stoper Mihojevic ve Fatih Karagümrük karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Lourency, maç kadrosunda yer almayacak. Sarı-kırmızılı ekipte cezası biten kaptan Halil Akbunar’ın ise karşılaşmaya ilk 11’de başlaması bekleniyor.

Göztepe’nin 19 yıllık puan hasreti

Göztepe, 19 yıldır Beşiktaş deplasmanından puan alamıyor. Sarı-kırmızılılar, son olarak 27 Nisan 2002 tarihinde oynadığı maçta aldığı 2-1’lik galibiyetle rakibi karşısındaki son deplasman puanını almıştı. Bu tarihten sonra Beşiktaş’a karşı 5 deplasman maçı daha oynayan Göztepe, bu mücadelelerin tamamından mağlubiyetle ayrılarak İzmir’e eli boş dönmüştü. Sarı-kırmızılı ekip zorlu maçta alacağı puan ya da puanlarla bu kötü istatistiğini sonlandırmayı hedefliyor.

Yorumlar