Anasayfa /  Foto Galeri

Beşiktaş Fenerbahçe derbisi hakemi Arda Kardeşler için flaş iddia! Bilerek düdük çalmadı

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi ağırladığı karşılaşmaya hakem kararları damga vurdu. Büyük heyecana sahne olan dev derbi 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Spor yazarları nefes kesen bu dev derbiyi yorumladı. Spor yazarlarından Erman Toroğlu ise maçın hakemi için flaş bir iddiada bulundu. İşte o yorumlar...

Beşiktaş Fenerbahçe derbisi hakemi Arda Kardeşler için flaş iddia! Bilerek düdük çalmadı - Sayfa 1

Spor Toto Süper Lig'de nefes kesen bir derbi maçı oynandı. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi ağırladığı karşılaşmaya hakem kararları damga vurdu. Siyah-beyazlı ekibin 2 kez penaltı kazandığı maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. Spor yazarları bu maçın ardından flaş yorumlarda bulundu.

Beşiktaş Fenerbahçe derbisi hakemi Arda Kardeşler için flaş iddia! Bilerek düdük çalmadı - Sayfa 2

ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş yukarıya yaklaşmak istedi ama olmadı. Bu maça bu kadar seyircinin gelmesi, bayram havası güzel bir şey... Çirkinlik var mıydı; evet vardı. Sahaya atılan maddeler mesela... Ama bu TFF kurumları dahil yaptığı işlere baktığımızda seneye bu işlerin daha fazla olacağı gözüküyor. Bakalım Ankara'daki gene l kurulda cin mi çıkacak, kuş mu çıkacak? Veya bazı tilkiler görevlerine devam mı edecekler?
İki takım da taktik faule yeltendi; hakem bunu engelleyemedi. Bilerek düdük çalmadı. Diğerlerinde de düdük çalarak maçın temposunu yavaşlattı. Çünkü maçın ipini elinden kaçırmak istemedi. Bazı jokeyler vardır ya 'birinci gelmesin' diye atın gemini çekerler; onun gibi... 'Maç ne kadar yavaş oynanırsa hakem için o kadar avantajlıdır' prensibini bazı abilerine bakarak sahada başarıyla uyguladı. Ne şiş yandı ne kebap!

Beşiktaş Fenerbahçe derbisi hakemi Arda Kardeşler için flaş iddia! Bilerek düdük çalmadı - Sayfa 3

EMRE BOL

Bu kadar tempolu maçta elle tutulur pozisyon sayısı o kadar azdı ki! Sarı- lacivertliler öyle ya da böyle 6 önemli eksiğe rağmen deplasmanda 1 puanı almayı bildi. Benim anlayamadığım Beşiktaşlı oyuncuların ve tribünlerin bu kadar gergin olmalarıydı. Ortada kupa yok, hedef yok. Senin için alelade bir lig maçı... Futbolcular inanılmaz sinirli, tribünler eline geçeni sahaya atıyor. Hayret vallahi!

Beşiktaş Fenerbahçe derbisi hakemi Arda Kardeşler için flaş iddia! Bilerek düdük çalmadı - Sayfa 4

ALİ GÜLTİKEN

Batshuayi, Larin ve Emirhan'ın Beşiktaş adına, Rossi, Serdar Dursun, İrfan Can ve Mert Hakan'ın Fenerbahçe adına daha fazla oyuna etki etmesi beklenirdi ama olmadı. Buna iki takımın savunması ve bireysel markajlar müsaade etmedi. Savunmaların yanında özellikle Beşiktaş adına Batshuayi ve Larin'in kişisel güvensizlikleri de skoru burada tuttu. Ama diğer taraftan güzel olan nokta hedefinden uzaklaşmasına rağmen Beşiktaşlı oyuncuların tamamının maçı kazanma adına gösterdikleri oyun açlığıydı... Yani işin bu tarafı takdiri hak etti. İzleyenlerin de önemli ölçüde keyfi aldığı, heyecan duyduğu ama sonuç olarak da kimsenin tatmin olmadığı bir derbi oynandı.