Anasayfa /  Güncel

Beşar Esad, Türkiye operasyonu öncesi Halep'te şov yaptı!

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin sınır ötesi operasyona hazırlandığı günlerde Halep'e gidip şov yaptı. Esad'a kanserle mücadelesini kazanan eşi Esma Esad ile iki oğlu ve kızı da eşlik etti.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 09 Temmuz 2022 12:13

On yılı aşkın bir süredir kaosun, şiddetin ve belirsizliğin bitmek bilmediği Suriye’de Beşar Esad'dan yeni propaganda hamlesi. Daha önce bombalayarak düm düz ettiği Halep'e ailecek ziyaret yapan Beşar Esad, vatandaşlarla sohbet edip bol bol propaganda fotoğrafları çektirdi. 

Son dönemde Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik bir askeri operasyon hazırlığı içerisinde olduğuna dair Ankara’dan arka arkaya açıklamalar gelirken, yıllardır halkının taleplerine kulaklarını tıkayan Beşar Esad ortaya çıktı.

Esad’ın Halep’e yaptığı propaganda ziyaretinin fotoğrafları Suriye Devlet Başkanlığı’nın resmi Facebook sayfasında paylaşıldı.
Dün Esad, bölgede kaosun başladığı günden beri 11 yıldır hiç uğramadığı Halep’e gitti.

Halep’in kuzeyine giden ve bölgedeki insanlarla konuşan Esad yalnız da değildi. Suriye Devlet Başkanı’na eşi Esma ve iki oğluyla kızı da eşlik etti. Suriye Devlet Başkanlığı’nın resmi Facebook hesabından paylaşılan fotoğraflarda Esad ailesi yıkıntıların arasında yürürken gözüküyor. Diğer fotoğraflarda ise bir pazar yerinde Esadlar, halkla bir araya gelerek sohbet ediyor.  Esad’ın, “Halep yerel yönetimi terörizm ve sabotajdan diğer yönetimlerden çok daha çekti. Halep halkının bunların tamir edilmesini isteme hakkı var” dedi.

Uluslararası kamuoyu Esad’ın Halep’i ziyaret etmesine geniş yer ayırırken, bu ziyaretin Türkiye’nin olası bir operasyon için hazırlık yaptığı sırada gelmesine vurgu yaptı. 

 



Yorumlar