Anasayfa /  Güncel

Berat Kandili ne zaman 2018-anlamı ne faziletleri

Berat Kandili ne zaman 2018, Berat Kandili ayın kaçında ve Berat Kandili ne demek soruları merak edildi. Berat Kandili 2018 yılının 3. kandili Recep ayının ise 2. kandili. Berat Kandilini 30 Nisan pazartesi günü kutlanacak.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2018 22:47

Berat kandili ne zaman 2018, berat kandili ne demek Nisan ayının kaçında kutlanacak? Amel defterinin yazıldığı Berat gecesi fazileti hadislerle anlatılan en özel gecelerden biridir. Peki Berat kelime anlamı olarak ne demektir bu gecede okunacak dualar hangileri kılınacak namazlar kaç rekattır? Sizler için Berat kandili dua ve namazı ile faziletlerini hazırladık.

Berat Kandili 2018 yılınd 30 Nisan Pazartesi günü kutlanacak.

BERAT NE DEMEK: Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. Berat Kandili aynı zamanda Rahmet Gecesi gibi adlarla da anılır. Kur'ân-ı Kerim'de, suçsuzluk, kurtuluş belgesi (Kamer, 54/43) ve müşriklerle her türlü ilişkiyi kesme, onlardan uzak durma (Tevbe, 9/1) anlamlarında iki yerde berâet kelimesi geçmektedir. Hadislerde ise genellikle, günahtan kurtulma, bir iş veya zümreden uzak durma anlamlarında kullanılmıştır.


Etiketler beratkandili
Yorumlar