Anasayfa /  Güncel

Beklenen büyük İstanbul depremi için tarih verdi

Depremlerin öngörülebilir olduğunu söyleyen Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen büyük İstanbul depremi için tarih verdi.

Abone ol
Abone ol 03 Kasım 2020 18:20

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara’da beklenen büyük depremin, 2045 yılında gelebileceğini ifade etti. Sisam’da gerçekleşen depremin de önceden kestirilmiş olduğunu söyleyen Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de ve Kuşadası’ndaki bazı binaların artçılarda yıkılabileceği uyarısını yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bir radyo programında depremlerin nasıl oluştuğunu ve tahmin edildiğini anlatarak, 2001’de yaptığı çalışmada yaşanan depremlerin tahmin edilmiş olduğunu söyledi.

 BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ 
Marmara’da beklenen büyük depremin 2045’te gerçekleşebileceğini ifade eden Ahmet Ercan, "2018 yılında, 2020-22 yıllarının Türkiye’de bir deprem dönemi olacağını belirtmiştim" dedi.

Bu yıl gerçekleşen depremlerin daha önceden tahmin edildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, “2018 yılında yapmış olduğum açıklamalarda 2020-2022 yıllarının Türkiye’de bir deprem dönemi olacağını belirtmiştim. Bunun jeofizik öngörüleri vardı. ‘Aferin, ben bildim’ demek istemiyorum çünkü jeofizik mühendisinin görevi bu. 2020 yılı gerçekten depremlerle girdi. Akhisar Depremi, Elazığ Depremi, Marmaris Depremi ve Sisam Depremi oldu. 2001 yılında yapmış olduğum çalışmada Van’ı, Bodrum’u, Midilli’yi, Sisam’ı, Akhisar’ı, Manisa’yı, Edremit’i saydık. 2001 yılı yaptığım yayında tamamı var. Gerginliğini taşma noktasına getiren boşaltıyor. Bizim uzun erimli deprem kestirimlerimiz vardır, hata payımız 5 ila 10 yıl arasındadır. Orta erimli kestirimlerimizde hata payı bir iki yıldır. Kısa erimli kestirimlerimizde hata payları günlük veya haftalıktır. Uzun erimli kestirimler bizim veri dağarcığımızı kullanarak yapılır. Benim 2045 dememin nedeni odur.” diye konuştu. 

Yorumlar