Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Bekçi Adaylarının Dikkatine! Sınav Tarihi ve Giriş Yerleri Açıklandı

Bekçiler için 2019/2. dönem çarşı ve mahalle bekçisi alımı için fiziki yeterlilik sınavı talimatları yayınlanmıştı. Fiziki yeterlilik sınavının ardından sınav giriş yerleri ve tarihleri de açıklandı. Detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 15 Eylül 2019 16:00

Bilindiği üzere 2019 yılının 2. Dönem bekçi alımları için fizik yeterlilik sınav talimatları yayınlanmıştır. Yayınlanmış olan sınav talimatının ardından sınav tarihleri ve giriş yerleri de açıklandı.

Bekçiliğe giriş sınavı kapsamı içerisinde bekçi adayları, www.pa.edu.tr sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve E-devlet şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sınava girecekleri sınav merkezlerini görebileceklerdir. Aday, belirtilen tarih ve sınav merkezinde fiziki yeterlilik sınavına katılacaktır. Adayların sınava girişlerinde sorun yaratmaması amacı ile herhangi bir elektronik alet ile gelmemeleri gerekmektedir.

Kamu bünyesi altında Mahalle ve Çarşı Bekçiliği yapman isteyen bütün adayların dikkatine! EGM tarafından Polis Akademisi 2019/2. Dönem Mahalle ve Çarşı Bekçiliğine giriş sınavının fiziki yeterlilik sınav talimatı yayınlanmıştır.

İşte Polis Akademisi Tarafından Yayınlanmış Olan O Açıklama;

Ağırlık taşıma etabında son dubanın bulunduğu yere kadar başlangıç çizgisinden 29 metre uzunluğunda ve takla minderi başındaki duba ile ağırlıkların başındaki duba arası 14 metre eninde, bitiş çizgisi ile takla atma minderinin başındaki duba ile 29 metre uzunluğundan toplamdaysa 7 istasyon ile 72 metre uzunluğu bulunan parkurdan oluşmaktadır.

Yapılacak Hareketler İle İlgili Olarak

Gruplar halinde adaylara fiziki yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adayların sınav esnasında ya da parkur tanıtımı esnasında oluşabilecek herhangi bir sakatlanma ve yaralanma durumundan fiziki yeterlilik sınavının komisyon üyeleri sorumlu olmamaktadır. Sınav esnasında ismi okunan aday öncelikle komisyon üyelerine kimliğini teslim ederek kendini tanıtmakla başlamaktadır. Daha sonra parkur başına geçen aday tekrardan kamera karşısına geçerek kendini tanıtmak ve parkura yönelmek ile yükümlüdür.

Kısa bir hatırlatma fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar spor kıyafetlerini yanlarında getireceklerdir


Etiketler bekçi adayları
Yorumlar