Anasayfa /  Yaşam

Bedelli Askerlik çıkıyor mu? Son dakika 23 mayıs 2017

Bedelli Askerlik yeniden gündeme geldi. Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak. Bedelli askerlik gelecek mi son durum ne hükümet bedelli askerlikle ilgili yeni düzenleme yapacak mı sorusuna Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yanıt verdi. Bedelli Askerlikte son durum ne? 11 mayıs 2017

Abone ol
Abone ol 23 Mayıs 2017 10:24

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık binlerce gencin merakla beklediği ‘Bedelli askerlik’ konusuyla ilgili açıklama yaptı. Bedelli askerlik 2017 var mı bedelli askerlik son durum ne yeniden gündeme gelecek mi sorusu binlerce kişi tarafından merak ediliyor.

Bedelli askerlik ile ilgili Fikri Işık son dakika açıklama yaptı. Bakan Fikri Işık yaptığı açıklamada "Terörle hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında azim ve kararlılıkla mücadele ederken böyle bir uygulamanın gündemimizde olması beklenemez. Şu an gündemimizde böyle bir şey yok zaten Genelkurmay Başkanlığı'mızın da böyle bir talebi yok" dedi. 

BAKAN IŞIK: GÜNDEMİMİZDE YOK

Bakan Fikri Işık yaptığı açıklamada "Terörle hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında azim ve kararlılıkla mücadele ederken böyle bir uygulamanın gündemimizde olması beklenemez. Şu an gündemimizde böyle bir şey yok zaten Genelkurmay Başkanlığı'mızın da böyle bir talebi yok" dedi. 

Bedelli Askerlik Yaş Sınırı Ne olur?

Bedelli Askerlik çıkması kadar yaş sınırı da oldukça önemli. 1990 öncesi ve sonrası olarak Bedelli Askerlik kararı önem sarfediyor ancak 1990 sonrası pek ümitlenmemesi gerekiyor. Ücretinin 20 bin tl olması beklenen Bedelli Askerlik'ten 1990 öncesinin yani 1989 Aralık ayı doğumlular yararlanması bekleniyor.

Bedelli askerlik yapmak için nereye başvuruluyor?

Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurtiçinde askerlik şubelerine, yurtdışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.


Etiketler 23 mayıs 2017
Yorumlar