Anasayfa /  Foto Galeri

Başvuru yapmanız halinde o paralar iade ediliyor!

Ödemiş olduğunuz paranızı geri almanız mümkün. Başvuru yapmanız halinde 5 yıla kadar olan kısmı iade ediliyor. Binlerce kişi farkında olmadığı için talepte bulunmuyor. Birçok istisnai durum bulunuyor. Emlak vergisi, ülkenin neredeyse en geniş kitlesini ilgilendiren vergi türü. Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiriyor. Ancak birçok mülk sahibi kimlerin emlak vergisini ödeyeceğini, kimler muaf olduğunu bilmiyor. İşte detaylar...

Başvuru yapmanız halinde o paralar iade ediliyor! - Sayfa 1

Ödemiş olduğunuz paranızı geri almanız mümkün. Başvuru yapmanız halinde 5 yıla kadar olan kısmı iade ediliyor. Binlerce kişi farkında olmadığı için talepte bulunmuyor. Birçok istisnai durum bulunuyor.

Başvuru yapmanız halinde o paralar iade ediliyor! - Sayfa 2

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyor. Hak sahiplerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evlerinden vergi alınmıyor. Birden fazla hissesi olanlar ya da emekli olmasına rağmen çalışıp maaş alanlar da yararlanamıyor. Engelli, gazi ve dul yetimlerin başka geliri olup olmadığına ise bakılmıyor.

Başvuru yapmanız halinde o paralar iade ediliyor! - Sayfa 3

Engelli emekli çalışsa da vergi ödemiyor. Eğer hak sahibi olmanıza rağmen emlak vergisi ödemişseniz bunu belediyelere müracaat ederek 5 yıla kadar geri alabilirsiniz.

Başvuru yapmanız halinde o paralar iade ediliyor! - Sayfa 4

AYNI EV İKİ KİŞİNİN ÜZERİNDEYSE NE OLACAK?

200 metrekarelik evde emeklinin ya da diğer hak sahiplerinin hissesi varsa, hisse oranları kadar vergiden muaf tutuluyorlar.