Anasayfa /  Ekonomi

Başvuran herkese geri ödemesiz 4500 TL! işte başvuru detayları...

Milyonlarca vatandaş devlet tarafından takip edilen destek ödemelerinde son dakika açıklaması geldi. Yapılan duyuruda 4.500 TL geri ödemesiz nakit destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Geri ödemesiz olarak verilecek olan 4.500 TL ödeme Ekim ayından itibaren hesaplara yatırılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 15 Eylül 2022 11:17

Milyonlarca vatandaş devlet tarafından takip edilen destek ödemelerinde son dakika açıklaması geldi. Yapılan duyuruda 4.500 TL geri ödemesiz nakit destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Geri ödemesiz olarak verilecek olan 4.500 TL ödeme Ekim ayından itibaren hesaplara yatırılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, resmi sitesinden 2022-2023 eğitim öğretim yılında vereceği Genç Üniversiteli Bursunun miktarı ve başvuru koşulları hakkında açıklama yayınladı.

2022 İBB Burs Miktarı ne kadar?

2022-2023 eğitim yılında 4500 TL verilecektir.

GERİ ÖDEMESİZ 4.500 TL VERİLECEK

İBB tarafından yapılacak olan 75 bin öğrenciye 4.500 TL burs yardımı geri ödemesiz olarak verilecek. Geri ödemesiz olarak verilecek 4500 TL burs başvuruları “gencuniversiteli.ibb.istanbul” internet sitesi üzerinden yapılacak.

BURS İMKANINDAN KİMLER YARALANABİLİR?

Peki verilen burslardan kimler yararlanabiliyor? Yapılan açıklamalarda açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, ücretli değişim programında olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, 25 yaşından büyükler burstan faydalanamayacağı belirtildi. Faydalanmak isteyen öğrencilerin ise devlet üniversitesinde okuyor olması veya vakıf /özel üniversitede yüzde yüz burslu okuması gerektiği ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin ise yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da gerektiği vurgulandı. Proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiye “gencuniversiteli.ibb.istanbul” internet sitesinden ulaşılabiliyor.

GEREKLİ OLAN BELGELER

Yapılacak olan geri ödemesiz burs başvuruları başladı. Gerekli olan belgeler paylaşıldı. Bu belgeler şöyle;

Nüfus cüzdanı fotokopisi
Sabıka kaydı / disiplin cezası almadığına dair belge
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript
Bursluluk belgesi
Disiplin belgesi
Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, maaş bordrosu vb.)
Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi
Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler (Sadece aktif öğrenci olan kardeşler dikkate alınıyor)
Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge
Öğrencinin İstanbul Kart bilgisi

BAŞVURULAR NERDEN YAPILIYOR?

İBB tarafından paylaşılan bilgilerde, kendisi veya ailesi İstanbul'da ikamet eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin ailelerinin durumu değerlendirilerek burs yardımı yapılacak. ‘Genç Üniversiteli Desteği’ başvuruları “gencuniversiteli.ibb.istanbul” internet sitesi üzerinden yapılıyor.


EKİM'DE HESAPLARA YATACAK

Başvurular ele alınırken öğrencilerinin kendi ve ailelerinin İstanbul'da ikamet etmeleri gerektiği belirtildi. Aynı zamanda İstanbul'daki üniversitelerden bir tanesini kazanmış olmanız gerekli. Eylül atı sonunda hizmete girecek olan hizmet, Ekim’den itibaren üç taksit olarak hak kazananlara sunulmaya başlayacağı vurgulandı.

Yorumlar