Anasayfa /  Güncel

'Baştacımızsın' demek için harekete geçirilen proje!

Türkiye'de 65 yaş üstü büyüklerimizin pandemi yüzünden sokağa çıkma önlemleri alındı. Bir Araştırma şirketi olan Areda Survey de yaşlılarımıza destek olmak için 'baştacımızsın' pandemi dönemi sosyal dayanışma kampanyasını başlattı. İşte yaşlılarımızın psikolojik desteklemenmesi amaçlanan projeyi nasıl desteklememiz gerekiyor detayları...

Abone ol
Abone ol 02 Mayıs 2020 14:52

Areda Survey, zor zamanlardan geçtiğimiz bu dönemde sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için anlamlı bir toplumsal fayda çalışmasına imza attı.

'Baştacımızsın' demek için harekete geçirilen proje hakkında!

Şirket, ‘baştacımızsın’ mottosuyla evde kalmak zorunda olan büyüklerimize bu süreçte moral desteği vermek ve sosyal farkındalık oluşturmak için sosyal medya etkileşim zinciri oluşturuyor. İşte kampanya ile ilgili merak edilenler...

 

Sokağa çıkma yasağı büyük oranda destek görüyor!


Areda Survey, 1-3 Nisan tarihlerinde kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI ile '65 yaş üstü vatandaşlar koronavirüse nasıl bakıyor?' başlıklı bir araştırma yaptı. 65 yaş ve üstü 1.304 kişi araştırmaya katıldı. Verilere göre, yüzde 90,6’sı 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulamasını doğru bulurken, bu yasağa uyduğunu ifade edenler ise yüzde 94,9 oranında. Katılımcıların yüzde 55,3’ü koronavirüse karşı kendini gençlere kıyasla daha savunmasız hissediyor.

 

65 yaş ve üstünün koronavirüs endişesi görülüyor. 


Katılımcılar bu endişenin büyük ölçüde yüzde 45,8 bireysel olmadığını ve sevdiklerini kaybetme korkusu olduğunu ifade ederken yüzde 28,3’ü koronavirüsün ülke adına kötü ekonomik sonuçlar doğuracağı endişesini taşıyor.

 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağının etkisi nasıl oldu?

Peki destek için ne yapmak gerekiyor?

 

 

Yorumlar