Anasayfa /  Foto Galeri

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için Tahran’a gitti!

1918-1923 yılları arasında yaşanan gerçek olaylara dayanan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyüyen milli mücadeleye destek için İstanbul’da oluşan yapılanma ve mücadeleyi spor üzerinden farklı bir anlatımla izleyiciye sunacak olan ZAFERİN RENGİ filminde, Mustafa Kemal Atatürk’e usta oyuncu Yiğit Özşener hayat verdi.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için Tahran’a gitti! - Sayfa 1

BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü CANLANDIRAN YİĞİT ÖZŞENER, ATATÜRK MAKYAJI İÇİN TAHRAN’A GİTTİ

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için Tahran’a gitti! - Sayfa 2

1918-1923 yılları arasında yaşanan gerçek olaylara dayanan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyüyen milli mücadeleye destek için İstanbul’da oluşan yapılanma ve mücadeleyi spor üzerinden farklı bir anlatımla izleyiciye sunacak olan ZAFERİN RENGİ filminde, Mustafa Kemal Atatürk’e usta oyuncu Yiğit Özşener hayat verdi.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için Tahran’a gitti! - Sayfa 3

O dönem Anafartalar Kahramanı olarak nam salan Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbahçe Spor Kulübü ile yolları Union Club/İttihat Spor Sahası olarak adlandırılan şimdiki Fenerbahçe Stadı’nda gerçekleşen idman bayramı etkinliğinde kesişti. Sonrasında arkadaşı ve kulüp başkanı Sabri Toprak ile Fenerbahçe’yi ziyaret etti ve hatıra defterine ebedi şeref vesilesi olan cümleleri yazdı. Bu satırlar şöyledir: (yeni Türkçeye göre sadeleştirilmiş hali)

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için Tahran’a gitti! - Sayfa 4

"Fenerbahçe Kulübü’nün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeyi görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum."