Anasayfa /  Ekonomi

Başkentgaz halka arz hangi banka üzerinde yapılacak?

2021 yılı halka arz olan şirketler yatırımcı tarafından büyük ilgi görüyor. Yeni halka arzlar ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden yatırımcılar, hangi şirketlerin halka arz edileceğini araştırıyor. Türkiye'de doğal gaz kullanıcısı açısından sektörün önemli aktörlerinden biri olan Başkentgaz'ın halka arz süreci merak ediliyor. Peki başkentgaz halka arz hangi banka üzerinde yapılacak?

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2021 14:48

Yatırımcı yeni halka arzlar ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle son günlerde halka arz edilen şirketler ile ilgili yatırımcının ilgisi bir hayli fazla. Yeni halka arzlar arasında öne çıkan Başkentgaz yatırımcı tarafından dikkatle takip ediliyor. Türkiye'de doğalgaz kullanıcıların yüzde 11'ini elinde bulunduran Başkentgaz'ın halka arz talep toplama tarihleri belli oldu. Peki, Başkentgaz halka arz hangi banka üzerinde yapılacak?

BAŞKENTGAZ HALKA ARZ NE ZAMAN?

Başkentgaz, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye hazırlanıyor. SPK onayının ardından 3-4 Haziran 2021 tarihlerinde hisse başına 9.72 TL fiyatla talep toplayacak olan Başkentgaz, doğal gaz dağıtım sektörünün de ilk halka arzını gerçekleştirmiş olacak.

BAŞKENTGAZ HALKA ARZ HANGİ BANKA ÜZERİNDEN YAPILACAK?

Garanti BBVA Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından sabit fiyatla en iyi gayret aracılığı ile gerçekleştirilecek halka arz ile Torunlar Enerji'ye ait 175 milyon TL'lik nominal değerli paylar oransal dağıtım yöntemi ile satışa sunulacak.

BAŞKENTGAZ HALKA ARZ HİSSE KODU NE?

Ortak satışı yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arz sonrasında Başkentgaz'ın halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. Başkentgaz, "BASGZ" işlem kodu ile BİST Yıldız Pazar'da işlem görecek.

Halka açılacak hisselerinin yüzde 40'ı Torunlar Grubu ve çalışanlarına tahsis edildi. Halka arz edilecek payların yüzde 36'sı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 18'i yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 6'sı ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Başkentgaz, halka arz sonrası 510 milyon TL'yi de fiyat istikrarı için tahsis edecek. Bu rakam son yıllardaki halka arzlarda fiyat istikrarı için ayrılan en yüksek tutar.

BAŞKENT DOĞALGAZ EŞİT Mİ, ORANSAL MI?

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan izahnamede Başkent Doğalgaz’ın bireysel yatırımcılara eşit dağıtım, kurumsal yatırımcılara ise oransal dağıtım yöntemiyle arz edileceği belirtildi.

BAŞKENT DOĞALGAZ HAKKINDA

2007 yılında kurulan, Başkent Doğal Gaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2013 yılında gerçekleştirilen özelleştirme ile birlikte Torunlar Enerji bünyesinde ülkemizin ilk ve en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. 2037 yılına kadar geçerli olan dağıtım lisansı ile ülkemiz toplam nüfusunun %11’ine doğal gaz dağıtımı gerçekleştiriyor.

Ankara’da 1.9 milyon aboneyi, kaliteli, güvenli, konforlu ve kesintisiz doğal gaz ile buluşturan Başkentgaz, abone memnuniyeti odaklı bir yaklaşımla hizmet veriyor.

Özelleştirme ile birlikte devraldığı 9.500 km doğal gaz dağıtım hattını, 2020 yıl sonu itibarıyla 13.000 km’ye ulaştıran Başkentgaz, 2021 yıl sonuna kadar lisans bölgesinde 5 ilçeye daha doğal gaz hizmeti götürerek dağıtım hattını 13.800 km’ye çıkarmayı hedefliyor.

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO A.Ş.; doğal gaz dağıtım ve pazarlama sektöründe, teknoloji ve bilişim alanında yaşanan değişimleri; yakından takip ederek uzman kadrosu ile şebeke geliştirme, alt yapı bakım onarım, izleme süreçlerinde etkin bir şekilde kullanıyor.

Yorumlar