Anasayfa /  Spor

Başakşehir son dakikada yıkıldı

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta maçında Başakşehir ile Sivasspor 1-1 berabere kaldı. Medipol Başakşehir'de Mossoro ve Arda Turan, kırmızı kart gördü.

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2018 22:30

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta maçında Başakşehir ile Sivasspor, Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldiler.Maça çok etkili başlayan Başakşehir, 14. dakikada Elia'nın asistinde Riad Bajic ile 1-0 öne geçti. Bu gol Riad Bajic'in Başakşehir formasıyla attığı bu sezonki ilk gol oldu.

Maçın 37. dakikasında sarı kart gören Mossoro, 38. dakikada yaptığı bir diğer hareketle ikinci sarı kartı görüp takımını 10 kişi bıraktı. İkinci yarıda Sivasspor puan veya puanlar için sahaya çıktı ve bu isteği minvalinde Samet Aybaba, 46. dakikada oyuna Robinho'yu alarak başladı.

İkinci yarıda İrfan Can Kahveci 60. dakikada sarı kart gören bir diğer isim oldu ve önümüzde hafta oynanacak Antalyaspor maçı öncesinde cezalı duruma düştü. Maçın 68. dakikasında Sivasspor'un kontraatağını yaptığı faulle kesen Emre Belözoğlu, sarı kart gören bir diğer isim oldu.

Maça yedek başlayan ve hafif sakatlığı bulunan Arda Turan, 70. dakikada Bajic'in yerine oyuna dahil oldu. İki takım da son anlarda gol için yüklendi ama golü bulan taraf Sivasspor oldu. Sivasspor'da 90+2'de Robinho sahneye çıktı ve skoru belirleyen isim oldu. Maçın 90+3. dakikasında faul beklentisi cevap bulmayan Arda Turan, hakeme fiziki müdahalede bulundu ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

STAT: 3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Asım Yusuf Öz 

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Caiçara, Epureanu, Da Costa, Clichy, Emre, İrfan Can (Dk. 90 Gökhan), Mossoro, Elia (Dk. 77 Frei), Visca, Bajic (Dk. 70 Arda)

SİVASSPOR: Ali Şaşal, Auremir, Boye, Bjarsmyr, Ziya, Ndinga, Saivet, Hakan (Dk. 46 Robinho), Emre, Bifouma (Dk. 77 Mert Hakan), Cyriac (Dk. 34 Kone)

GOLLER: Dk. 14 Bajic (Medipol Başakşehir) - Dk. 90+2 (KK) Volkan Babacan (Demir Grup Sivasspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 38 Mossoro, 90+4 Arda (Medipol Başakşehir)

SARI KARTLAR: Da Costa, Mossoro, İrfan Can, Emre (Medipol Başakşehir)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Caicara'nın sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

13. dakikada İrfan Can Kahveci, ceza alanından sert vurdu ancak kaleci Ali Şaşal Vural, topu iki hamlede kontrol etti.

14. dakikada Visca, sağ çaprazdan geliştirdiği atakta topu ceza alanı içindeki Elia'ya bırakırken, bu oyuncu, daha müsait durumdaki Bajic'i gördü. Bajic, rahat bir şekilde meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

42. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ceza alanı önünden pasında altıpasın yakınlarında topla buluşan Visca, bir kez daha Bajic'i gördü. Bu oyuncunun etkisiz vuruşunda, kaleci Ali Şaşal Vural, iki hamlede meşin yuvarlağın sahibi oldu.

44. dakikada Kone'nin uzak mesafeden şutunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Medipol Başakşehir, 1-0 önde tamamladı.


Yorumlar