Anasayfa /  Spor

Başakşehir - Beşiktaş maçın sonucu : 1 - 0 maçın özeti ve goller

Medipol Başakşehir Beşiktaş maçı ile Süper Lig'de 22. hafta heyecanı başladı. Zirve mücadelesinin kritik maçında Medipol Başakşehir, konuğu Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve 43 puana çıkarak maç fazlasıyla ligde liderlik koltuğuna oturdu. Başakşehir'e galibiyeti Demba Ba'nın 50'de attığı gol getirdi.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2020 21:58

Süper Lig'de 22. hafta Medipol Başakşehir'in Beşiktaş'ı konuk ettiği dev maç ile başladı. Zirveyi yakından ilgilendiren ve nefes kesen karşılaşmada kazanan ve üç puanın sahibi olan ekip 1-0'lık skorla Medipol Başakşehir oldu. Başakşehir bu sonuçla puanını 43'e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

Sergen Yalçın'ın göreve gelmesinin ardından ikide iki yapan ve yükselişe geçen Beşiktaş, kritik deplasmanda yenilerek 36 puanda kaldı.

Medipol Başakşehir'in golü karşılaşmanın 50. dakikasında Beşiktaş'ın eski golcüsü Demba Ba'dan geldi.

Beş gün önce yaşadığı bir kaza sonucunda kolu kırılan Ahmet Nur Çebi de müsabakayı tribünden takip etti. Ahmet Nur Çebi maçtan birkaç saat önce TFF tarafından PFDK'ya sevk edilmişti.

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Gönül de tribündeydi.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLER

Dk. 8: KALECİ BAŞARILI! İrfan Can savunma arkasına sarkan Crivelli'ye güzel bir pas yolladı. Zor pozisyonda topu kontrol eden Fransız forvet Vida'dan kurtulsa da kalesini terk eden Karius meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

Dk. 38: KRİTİK MÜDAHALE! Sağ kanatta topla buluşan Lens arka direğe ortaladı. Uzak köşede N'Koudou topu kafayla indirdi, Diaby vuruşunu yaptı ancak Skrtel son anda ayak koydu ve top kornere gitti.

Dk. 48: KÖTÜ VURDU! Soldan ceza sahasına giren N'Koudou dışarı yerden çevirdi. Atiba'nın gelişine yaptığı sert vuruşta top üstten dışarı gitti

Dk. 50: GOL! Başakşehir rakip savunmayı bir anda dengesiz yakaladı. Visca'nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Demba Ba sert ve düzgün vurarak topu ağlara gönderdi.

Dk. 55: KALECİ KURTARDI! Ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz geriden destek veren Elneny'ye çıkardı. Başarılı futbolcunun etkili vuruşunda kaleci Mert sağına iyi uzanarak gole izin vermedi.

Dk. 70: YİNE MERT! Burak Yılmaz ceza sahasının hemen dışında topla buluştu ve sağ ayağıyla sert vurdu ancak Mert bir kez daha iyi uzandı ve gole izin vermedi.

Yorumlar