Anasayfa /  Foto Galeri

Barış Manço doğum gününde anılıyor!

Barış Manço doğum gününde unutulmadı. Bugün, Türk müzik tarihinin önemli isimlerinden Barış Manco'nun 79. doğum günü... 1 Şubat 1999 tarihinde hayata veda eden Barış Manço'nun hayatı araştırılıyor. Barış Manço kimdir? Barış manço nereli ve kaç yaşında vefat etti? İşte Barış Manço'nun hayatı, şarkıları, ölüm sebebi...

Barış Manço doğum gününde anılıyor! - Sayfa 1

Hayatıyla, müziğiyle, televizyon programlarıyla Türk müzik ve kültür hayatında önemli bir yere sahip olan Barış Manço, doğum gününde unutulmadı.

Barış Manço kimdir? Barış manço nereli ve kaç yaşında vefat etti? İşte Barış Manço'nun hayatı, şarkıları, ölüm sebebi...

Barış Manço doğum gününde anılıyor! - Sayfa 2

Ölümüne 7'den 77'ye herkesin üzüldüğü Barış Manço 2 Ocak 1943 yılında doğdu ve 1 Şubat 1999 yılında vefat etti.

Barış Manço doğum gününde anılıyor! - Sayfa 3

Barış Manço, Türk sanatçı; şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, Devlet Sanatçısı ve kültür elçisidir.

Barış Manço doğum gününde anılıyor! - Sayfa 4

Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Felemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programıyla Dünya'nın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır. 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Unvanı'na layık görüldü.