Anasayfa /  Spor

Barcelona'nın Lionel Messi planı belli oldu!

Finansal Fair Play sebebiyle Lionel Messi'yi takımda tutamayan Barcelona, gelecek yaz Arjantinli yıldızı yeniden kadrosuna katmak için harekete geçti. İspanyol basını, La Liga devinin Lionel Messi planını duyurdu. Barcelona'nın kulüp elçiliği dahil olmak üzere çok kapsamlı bir teklifi Arjantinli yıldıza sunacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Abone ol
Abone ol 25 Eylül 2022 18:35

Barcelona'nın yaşadığı ekonomik sorunların ardından Katalan ekibiyle sözleşme yenileyemeyen ve takımdan ayrılmak zorunda kalan Lionel Messi'nin sezon sonunda İspanya'ya dönebileceği belirtildi. İspanyol basını, Barcelona'nın Arjantinli golcüyü yeniden kadrosuna katmak için harekete geçtiğini iddia etti. İşte transfer haberinin detayları...

 Barcelona'nın 2000-2001 sezonu başında Newell's Old Boys akademisinden kadrosuna kattığı Arjantinli kulübün efsanesi oldu. Barcelona A Takımı formasını ilk kez 2005-2006 sezonunda giyen Lionel Messi kırılması güç rekorlara imza attı. İspanyol devinin yaşadığı mali kriz nedeniyle Lionel Messi'yle yollar ayrıldı. 35 yaşındaki Arjantinli geçtiğimiz sezon başında bonservis bedeli olmadan Paris Saint Germain'e imza attı.

Barcelona'dan Paris Saint Germain'e transfer olan Lionel Messi'ye Fransız taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Paris'te muhteşem bir kalabalık tarafından karşılanan Arjantinli yıldızın formaları 24 saat içerisinde 832 bin adetten fazla satıldı. Bu dünya futbol tarihinde bir rekor olarak dikkat çekti.

 DEVLER LİGİ'NE UMDUĞUNU BULAMADI

Lionel Messi'yi kadrosuna katan Paris Saint Germain geçtiğimiz sezon hedeflediği UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşamadı. Fransa'da rekorlar kıran dev kulübün bu başarısızlığı taraftarları kızdırdı. Lionel Messi geçtiğimiz sezon Paris Saint Germain'de 34 müsabakada oynama şansı yakaladı. Arjantinli yıldız bu süreçte 11 gol ve 15 asist üretti.

YENİ SEZONA İYİ BAŞLADI

Lionel Messi, Paris Saint Germain'deki ikinci sezonuna oldukça etkili başladı. Yıldız futbolcu bu sezon Fransız devinde 11 müsabakada forma şansı buldu. Arjantinli oyuncu bu süreçte rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Lionel Messi takım arkadaşlarına 8 gol pası verdi. Fransız deviyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan yıldız oyuncunun güncel piyasa değeri 50 milyon euro olarak gösteriliyor.

BARCELONA YENİDEN DEVREDE

İspanyol gazeteis Mundo Deportivo'da yer alan haberde, Barcelona'nın Lionel Messi'yi takıma kazandırmak için çalışmalara başladığı ve birçok opsiyonun hazırlandığı belirtildi. Haberde, Barcelona yönetiminin sezon sonunda maaş limiti konusunda herhangi bir sorun yaşamak istemediği kaydedildi. Öte yandan Arjantinli yıldıza kulüp elçisi olması için de teklif yapılabileceği belirtildi.

AİLESİ YALANLADI

Ek olarak haberde Barcelona Başkanı Joan Laporta ve Lionel Messi arasında bir görüşme gerçekleştiğine dikkat çekilirken Messi ve ailesinin bu görüşmeyi yalanladığı aktarıldı. Paris Saint Germain'e geçtiğimiz yıl transfer olan Messi, Paris ekibinde lig ve Fransa Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.

Yorumlar