Anasayfa /  Ekonomi

Bankalar Birliğinden emeklilere maaş promosyonları için kötü haber!

SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur Emeklilerine Mart ayı içerisinde beklenen banka maaş promosyonları için Türkiye Bankalar Birliğinden kötü haber geldi. Buna göre SGK ile Bankalar birliği arasında anlaşmalar ne zaman başlayacak ve maaş promosyon ödemeleri ne kadar olacak?

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2020 19:10

Bilindiği gibi son olarak 2017 yılında maaş promosyonları için belirlenen 3 yıl sona erdi. Tüm emekliler bankalardan 2020 yılı için yeni anlaşmaları bekliyor. SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur Emeklilerine Mart ayı içerisinde beklenen banka maaş promosyonları konusunda TBB Türkiye Bankalar Birliğinden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda SGK ile Bankalar birliği arasında anlaşmanın olmadığı bilgisi verildi. Peki SGK ile Bankalar birliği arasında bir maaş promosyon görüşmeleri olacak mı ve ne zaman başlayacak ve maaş promosyon ödemeleri ne kadar olacak? Tüm bu sorular emeklilerin en çok merak ettiği sorular arasında yer almaya devam ediyor.

TBB BANKALAR BİRLİĞİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA;

Bankalar birliğinden gelen açıklama göre emeklilere ödenecek promosyon rakamlarının belirlenmesi amacı ile TBB ile ilgili kurumlar ile görüşmeler yapıldığı hakkındaki basında çıkan haberler hakkındaki açıklamada; TBB'nin bu konuda bir çalışmasının olmadığı ifade edildi.

ÖZEL BANKALARDAN PROMOSYON TEKLİFLERİ;

Diğer yandan Kamu ve özel bankalar promosyon ödemeleri için yeni teklifleri sunmaya başladı. TEB 850 Tl ile 1000 Tl arasında ödeme yapacak. Ayrıca yakınını getiren emekli için 100 Tl ödeme. Finans bankası ise 700-800 Tl arasında bir ödeme yapacak. TEB gibi yakınını getiren için 125 Tl ödeme gerçekleştirecek. Diğer pek çok özel bankanın (İş Bankası, ING, Denizbank, Şekerbank)2020 yılı promosyon teklifi 450 Tl olarak açıklandı. Fiba Bank en düşük 330 Tl en yüksek maaş alana ise 500 Tl ödeme yapacak. Kamu bankalarından gelen açıklamalar ise şu şekilde;

KAMU BANKALARINDAN PROMOSYON ÖDEMESİ;

Kamu bankaları arasında bulunan Vakıflar Bankası, Halkbank ile Ziraat bankası 2019 yılı için sunduğu teklifler aynı şekilde devam ediyor. Buna göre en az 300 Tl en yüksek maaş alana ise 450 Tl ödeme yapılacak.

Yorumlar