Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Balın dozunu kaçırdığı için bitkin düşen ayının durumu iyiye gidiyor!

Tedavi altına alınan ayıyı bulan ormancı, o anları anlattı. Ormancı, “İlk başta baktık, korktuk tabii” dedi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Ağustos 2022 10:43

Düzce’nin Yığılca ilçesindeki ormanlarda son dönemlerde bir hareketlilik var. Nedeni de kovanlara saldıran ayılar… Bu durum bölge halkını tedirgin edince, orman görevlileri harekete geçti.

Fazla bal yemekten bitkin düştü
Görevliler, nöbet tutulan bir noktada halsiz bir boz ayı ile karşılaştı.

Korkarak ayının yanına yaklaşan ormancı ve ekipteki diğer kişi, boz ayıyı kamyonetinin kasasına yükleyerek Düzce Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü’ne götürdü.

Ayının fazla bal yemekten komaya girdiği belirlendi.

“İlk başta baktık, korktuk”
Bölgede görev yaptıklarını belirten Öztaş, “Orman koruma kontrol faaliyetlerimizi gerçekleştirirken yolda yerde ayı yavrusu yattığını gördük halsiz bir şekilde. İlk başta baktık, korktuk tabii. Arkadaşım ayağından, ben de ensesinden tutarak arabaya aldık.” ifadesini kullandı.

 “Teslim ettik”
Öztaş, işletme şefliğini arayarak durumu bildirdiklerini dile getirerek, “Doğu Koruma ve Milli Parklar ile bağlantıya geçildi. Biz de ayıyı Düzce Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğüne teslim ettik.” dedi.

“Kızımıza bir isim verelim”
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da ayı ile ilgili bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, “Düzce’de bitkin halde bulunan yavru boz ayımızın sağlık durumu iyi, ekiplerimiz tedavisine devam ediyor. Balın dozunu kaçıran sevimli ‘kızımıza’ bir isim verelim, adıyla yaşasın.” ifadesine yer verildi.

Yorumlar