Anasayfa /  Güncel

Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem!

Balıkesir'in Ayvacık ilçesi Dursunbey merkezli 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise şiddeti 4.8 olarak ölçtü.

Abone ol
Abone ol 22 Ocak 2022 22:52

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Kandilli'den Balıkesir depremi açıklaması!
Kandilli Rasathanesi'nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 22:31'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.2 kilometre olarak ölçüldü.

Afad'dan Balıkesir depremi açıklaması
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi hesabından yapılan paylaşımda, depremin büyüklüğünü 4.7 olarak paylaştı.

Balıkesir Valisi'nden ilk açıklama
Balıkesir'de meydana gelen ve çok sayıda ilden hissedilen deprem sonrası Balıkesir Valisi Hasan Şıldak açıklama yaptı. Vali Şıldak Twitter hesabından yaptığı açıklamada yerleşim yerlerinde herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirterek "Saat 22.31’de Dursunbey İlçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma Ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya'dan açıklama
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, merkez üssü Balıkesir olan ve İstanbul'da da hissedilen deprem sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Vali Yerlikaya açıklamasında "Balıkesir, Dursunbey merkezli AFAD verilerine göre 4.7 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadelerini kullandı.



Yorumlar