Anasayfa /  Güncel

Bakan Yerlikaya, trafik polisine yeni motosiklet sağladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da hız yapan bir genci uyaran trafik polisi Alper Gökhan Yıldırım'ı kabul ederek ona yeni bir motosiklet hediye etti.

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2023 17:27

Samsun'da hız yapan bir motosiklet sürücüsü ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Alper Gökhan Yıldırım arasında geçen duygusal diyalog uzun süre gündemde kalmıştı.

Polis Yıldırım, genci durdurup, "Ben senin amcan yaşındayım. 2 tane sollu sağlı tokat çekip, ayıltmak istiyorum seni. Neden? Çünkü ölürsen annene, babana ne diyeceğiz biz. Ben de motoru seviyorum. Anladım; iyisin, yakışıklısın, karizmatiksin, motorun havalı, sen havalısın; ama ölürsen ne yapacağız yavrum?" şeklinde nasihat etmişti.

Polis Yıldırım, ardından gencin üzerindeki montu gösterip, "Bu ne işe yarıyor biliyor musun sen? Cesedin bozulmasın diye. Yoksa ölmeni engellemiyor. Anlatmak istediğimi anlıyorsun umarım. Ceza için değil, ailen için, annen, baban varsa manitan, ne bileyim yoksa da yap bir tane kendine, onlar için yaşa" demişti. Gencin duygusal tepkisi ve samimi karşılıkları, olayı daha da etkileyici hale getirmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis Yıldırım'a teşekkür mesajı yayınlamış ve bakanlıkta ağırlayarak yeni bir motosiklet hediye etmişti. Bakan Yerlikaya, bu jestiyle olayın anlamını ve duygusal yönünü bir kez daha vurgulamıştı.

 

 

Yorumlar