Anasayfa /  Güncel

Bakan Vedat Işıkhan'dan emekli ikramiyesi açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız." dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2023 12:00

Bu metni özgünleştir: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kendisini ağırlayan bir televizyon programında güncel konuları ele aldı.

Bakan Işıkhan, konuşmasında 5 bin liralık tek seferlik ödemeyle ilgili detayları paylaşarak,

5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için adım atılacak, çalışmalarımızı Meclis’e sunacağız. AK Parti grup başkan vekillerimiz bu konuda meclisteki yasal prosedürleri sürdürecek. Cumhurbaşkanımızın müjdesinden sonra teknik olarak çalıştık. Kanun teklifi Meclisimizde olacak. Ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için o kadar faydalı olacak. Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekleri” dedi.

EYT meselesine de atıfta bulunan Işıkhan, şu ana kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunun başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve 120 binden fazla EYT dosyasının hala işlem gördüğünü belirtti. Ayrıca, Işıkhan, bu 120 bin EYT dosyasının işlemlerini Aralık ayı sonuna kadar tamamlama hedeflerinin olduğunu da vurguladı.

“Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinde emekli olma hakkı tanıyoruz”

Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesi meselesi hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gereken yönergeleri aldıklarını belirten Bakan Işıkhan, şu sözlere yer verdi:

“7 bin 200'e güne düşürülmesi bizim için önemli sözlerden biri, bu konudaki çalışmalarımıza başladık. 9 bin yerine 7 bin 200 ödeyerek Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinde emekli olma hakkı tanıyoruz. Bu konuda temel değişkenlerimiz, standartlarımız olacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz.”

"Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili herhangi bir çalışma yürütmüyoruz."

"Kıdem Tazminatı Fonu" ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak herhangi bir çalışmanın yapılmadığını vurgulayan Bakan Işıkhan, 

“İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımız rahat olsunlar. OVP’de de ifade ettiğimiz bir kavram bulunmamakta. Şu anda bir çalışmamız yok, ileriki zamanlarda da bir çalışma söz konusu değil” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar