Anasayfa /  Güncel

Bakan Soylu cami hoparlöründen müzik çalanlarla ilgili konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de cami minarelerinden şarkı dinleten provokatörle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Böyle bir ahlaksızlığın beklenmediğini belirten Soylu, "Birçok şeyin hakkından geldik. Buluruz, buluruz ve ona caminin dibinde de ezanı dinletiriz inşallah" dedi.

Abone ol
Abone ol 23 Mayıs 2020 13:06

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı. Tepkilere rağmen olayın ertesi günü bu kez de Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinde Selda Bağcan şarkısı duyuldu.İzmir Müftülüğü, olayın ardından konuyla ilgili inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Bakan Soylu cami hoparlöründen müzik çalanlarla ilgili konuştu: Yapanı buluruz, caminin dibinde ezanı dinletiriz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de cami hoparlörlerinden müzik çalınması olayıyla ilgili konuştu. Bakan Soylu olayın failleri için, 'Böyle bir ahlaksızlık beklenmez. Böyle bir inançsızlık beklenmez. Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Bu Ramazan ayında milletin bu konudaki düşüncelerine inançlarına saldırı beklenmez. Ama biz birçok şeyin hakkından geldik bunun da hakkından geliriz buluruz yani. Buluruz ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz' ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar