Anasayfa /  Güncel

Bakan Pakdemirli, Şırnaklılardan özür diledi

Şırnak’la ilgili Bakanlığın alarm halinde olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Eksik yaptıklarımız vardır bugüne kadar, onları da kabul etmemiz lazım. Eksik yaptıklarımız için şimdiden özür diliyoruz.” dedi.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2021 16:31

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şırnak programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) 105. Şube Müdürlüğünün açılışını da gerçekleştirdi.

“Bozkırı yeşillendirmemiz gerekiyor”
Törendeki konuşmasında, Şırnak’ın yer fıstığı üretiminde Türkiye’de üçüncü olduğunu aktaran Pakdemirli, kentteki potansiyelin son derece yüksek olduğunu söyledi.

Özellikle su ve sulama alanında, su millet ile buluşturulduğunda o bölgenin gelirinin arttığına dikkati çeken Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Bütün ülkeyi uçakla, helikopterle dolaşırken bakıyorum, suyun olduğu yerlerde hayat var. Olmayan yerler ise bir nevi çöl. Bizim de savaşımız, gayemiz suyu buraya taşımak. Yani bozkırla olan savaşımızda bozkırı yeşillendirmemiz gerekiyor. Bunu yeşillendirmek için de gece gündüz demeden 7 gün 24 saat Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde çalışıyoruz.

“Şırnak’la ilgili Bakanlığımızda alarm var”
Ben Egeli bir bakanım ama etrafımdaki herkes benim doğu ve güneydoğu illerine ne kadar önem verdiğimi bilir. Çok yakınımdakiler de Şırnak’a ne kadar önem verdiğimi bilir. Şırnak ile ilgili sanki bizim Bakanlığımızda bir alarm var. Yani Şırnak ile ilgili bir talep varsa o hemen yapılacaktır. Çünkü Bakanlıktaki bütün bürokratlar benim duruşumu bilir, sağ olsun onlar da benim bu duruşumun bir adım ötesinde gerçekten, ‘Şırnak için ne yapabiliriz?’ diye gayret gösterirler.”

“Eksik yaptıklarımız için özür diliyoruz”
“Eksik yaptıklarımız vardır bugüne kadar, onları da kabul etmemiz lazım. Eksik yaptıklarımız için şimdiden özür diliyoruz. Eksik yaptıklarımızı da en yakın zamanda telafi edeceğiz” diyen Bakan Pakdemirli, “Ama tüm bu açıkladığımız plan, projelerle alakalı da benim özellikle Şırnak halkından ve yöneticilerimizden ricam bu projelerin sıkı takipçisi olsunlar. Aksamalar varsa bizzat bana da ulaşın” ifadelerini kullandı. Pakdemirli, kendisine ulaşılması halinde Şırnak için gereğini yapacağını söyledi.

Yorumlar