Anasayfa /  Güncel

Bakan Murat Kurum'dan yeni konut açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı dar gelirliler için konut projesinin ardından orta gelirli aileler için de yeni projenin müjdesini verdi. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 27 Eylül 2022 10:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını açıkladığı dar gelirliler için konut projesinin ardından yeni bir projenin orta gelirliler için devreye alınacağı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili, Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız" diyerek, "Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz" bilgisini paylaştı.

Vade, peşinat ve indirim konusunda oranların netleşmediğini belirten Kurum, "Bu konuda çalışıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı konusunda işin finansmanı ve kredi faizi üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz" diye konuştu.

2020 yılındaki kampanyada kamu bankaları düşük faizli kredi ile destek vermişti. Yine benzer bir düşük faizli konut kampanyasının gelmesi bekleniyor.

Konut piyasasında fiyatların geri geldiğini ifade eden Bakan Kurum, "Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz. Konut fiyatlarının yükselmesi durdu. İnşaatı devam edenler mecburen konutlarını satmak zorundalar" dedi.

TOKİ Sosyal Konut Projesi ile piyasanın regüle edildiğinin altını çizen Bakan Kurum, projeye yaklaşık 5 milyon başvuru yapıldığını belirtti.

Yorumlar