Anasayfa /  Sağlık

Bakan Koca'dan korkutan açıklama! Delta varyantı Türkiye'de yüzde 90'ı geçti

Sağlık Bakanı Koca, hareketliliğin arttığını ve tedbirlere uyumun giderek azalmaya başladığını belirterek, "Şu anda delta varyantı Türkiye'de yüzde 90'ı geçti. Delta Plus da giderek artıyor." dedi. Koca, yeni dönemde salgın nedeniyle kapanma düşünmediklerini, gündeme de almadıklarını söyledi.

Abone ol
Abone ol 20 Ağustos 2021 12:08

Sağlık Bakanı Koca, hareketliliğin arttığını ve tedbirlere uyumun giderek azalmaya başladığını belirterek, "Şu anda delta varyantı Türkiye'de yüzde 90'ı geçti. Delta Plus da giderek artıyor." dedi. Koca, yeni dönemde salgın nedeniyle kapanma düşünmediklerini, gündeme de almadıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı öncesi salgınla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, yeni dönemde salgın nedeniyle kapanma düşünmediklerini, gündeme de almadıklarını söyledi.

Aşı çalışmalarına da değinen Koca, hem BioNTech hem de Sinovac aşılarının gelmeye devam ettiğini belirterek, "O konuda bir sorunumuz yok. Aşımız da var" dedi.

Sputnik aşısının birinci ve ikinci dozlarının farklı olduğunu, farklı olan ikinci dozu gelmediği için aşılamayı başlatmadıklarını ifade etti. Koca, aşının ilk toksikolojik sonuçlarıyla ilgili ilk dozlarda şu anda bir sorun olmadığını söyledi.

'AŞISI TAMAMLANMIŞ VEFAT EDEN KİMSE YOK'

2 doz aşı olmasına rağmen hasta olanların sayısında artış olduğu yönündeki iddialara değinen Koca, şunları söyledi:

"Düşük olduğunu biliyoruz. Örnek olsun diye söyleyeyim; aktif 1 buçuk milyona yakın sağlık çalışanımız var. 1,1 milyon sağlık personeli ve ayrıca hizmet aldığımız temizlik, güvenlik ve benzeri toplam 1 milyon 510 bin kişi… (Son kişiye yapılan aşı sonrası) Aşısı tamamlanmış vefat eden kimse yok. Aşının ne kadar etkili olduğunu göstermek için söylüyorum. Aşısı tamamlamış, vefat eden aktif 1 milyon 510 bin sağlık çalışanı içerisinde bugüne kadar olmadı."

Yorumlar