Anasayfa /  Foto Galeri

Bakan Koca'dan kafe ve restoranlar için flaş açıklama

Kritik Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca önemli açıklamalarda bulundu. Mutasyonlu virüs ve aşı takviminden yüz yüze eğitime varana kadar birçok konuya değindi. Koca, restoran ve kafelerin açılıp açılmayacağını sorusuna da açıklık getirdi. Aşı takviminden yüz yüze eğitime varana kadar birçok konuya değinen Koca, restoran ve kafelerin açılıp açılmayacağını sorusuna da açıklık getirdi. İşte detaylar...

Bakan Koca'dan kafe ve restoranlar için flaş açıklama - Sayfa 1

Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir kez daha koronavirüsgündemi ile toplandı. Herkesin merak ettiği soruların başında kısıtlamalarda bir gevşeme olup olmayacağı, yüz yüze eğitim ile ilgili yeni tavsiyeler ve vaka sayıları vardı.

Bakan Koca'dan kafe ve restoranlar için flaş açıklama - Sayfa 2

Bakan Koca açıklamalarına aşı gündemi ile başladı ve "Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır. Yarından itibaren 70 yaş üzeri Cuma gününden itibaren 60 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak üzere sisteme tanımlanacak." ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca'dan kafe ve restoranlar için flaş açıklama - Sayfa 3

Vaka sayılarında mutasyonlu virüsün etkisi olup olmadığına açıklık getiren Koca, "Tüm dünyada aşıların devreye girişi Covid -19 mücadelesinde yeni bir umut doğmasına yol açtı. Dünyanın 3 ülkesinde görülen önemli mutasyonları ve etkilerini yakından takip ediyoruz. Kaynağı belli olmayan çok sayıda mutasyon dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan kafe ve restoranlar için flaş açıklama - Sayfa 4

Koca, "3758 örnekten 416'sının tüm genom sekansı incelendi. 263 İngiltere, 23 Güney Afrika varyantı, 106 kökeni belli olmayan varyant tespit edildi. Bilim kurulumuzun tavsiyesi kısıtlamaların hafifletilmesinde acele etmeden vaka seyrinin takip edilmesi yönünde. Tedbirler aynı korunma yolları da aynı." dedi