Anasayfa /  Foto Galeri

Bakan Derya Yanık duyurdu: 3 bin 340 TL ödemeleri başladı!

Evde bakım ücreti ödemelerinizi e-devlet üzerinden kontrol edip hemen alabilirsiniz. İşte detaylar...

Bakan Derya Yanık duyurdu: 3 bin 340 TL ödemeleri başladı! - Sayfa 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara 3.340 TL yatırılıyor. Ödemeler ise her ayın 15’inde başlayıp, ayın son gününe kadar il il yatırılıyor. Ödemenizin olup olmadığını kontrol etmek için önce e-devlet üzerinden araştırma yapmanız gerekiyor. Eğer ödeminiz çıkmışsa en yakın ATM'ye gidip 3 bin 340 lirayı alabilirsiniz.

Bakan Derya Yanık duyurdu: 3 bin 340 TL ödemeleri başladı! - Sayfa 2

19 Eylül evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırma konusu olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine her ay 3 bin 340 TL para yatırılıyor. Başvuru şartlarını sağlayanlar başvurdukları ayı takip eden aylar içerisinde ödemelerini alabilecek. Peki, evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? 19 Eylül evde bakım maaşı yatan iller hangileri, nasıl öğrenilir? İşte, e-Devlet ve SMS ile 19 Eylül 2022 Evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulama ekranı haberimize eklendi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?


Evde bakım maaşı ödemesi her ayın 15’inde başlıyor. Ödemeler ayın 302una kadar tamamlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla ödenen Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Bakan Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL ‘Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıklayarak, şunları dedi:

“Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik. Ödemelerimizi şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL ‘Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız ‘Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor”

Bakan Derya Yanık duyurdu: 3 bin 340 TL ödemeleri başladı! - Sayfa 3

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA


Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.