Anasayfa /  Yaşam

Bağırsak sağlığını korumak için nelere dikkat etmek gerekir?

Bağırsak sağlığını korumak, bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Bağışıklık sisteminin sağlıklı olması için en önemli görevlerden biri sindirim sisteminin normal ve sağlıklı çalışmasıdır. Bağırsak kuruluğu ise birçok hastalığa sebep olurken şişkinliğe de yol açıyor. İşte bağırsak sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler…

Abone ol
Abone ol 18 Nisan 2023 14:17

 Bağışıklık sisteminin sağlıklı olması için en önemli görevlerden biri sindirim sisteminin normal ve sağlıklı çalışmasıdır. Bağırsaklarımız, sindirim sistemimizin çok önemli bir parçası olmasının yanı sıra, birçok açıdan vücudumuzun en aktif organlarındandır. Sağlıklı bağırsaklar, kuvvetli bağışıklık sisteminin en önemli anahtarı olarak görülmektedir. Peki sağlıklı bir bağırsak fonksiyonuna sahip olmak için neler yapmalıyız?

Yatmadan hemen önce yemek yemek
Bağırsak kuruluğunun önüne geçmek için bol su tüketmeli. Bağırsak kuruluğu birçok hastalığa ve şişkinliğe yol açıyor. İşte detaylar...

Asit reflü, mide ekşimesi ve hatta gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) gibi bağırsak sorunlarının yaygın bir nedeni, yemekten hemen sonra yatmaktır. Yatmadan 2 ila 3 saat önce yemek yenilmelidir ve yemeklerden sonra uzanmaktan kaçınılmalıdır.

Çok yemek
Çok fazla yemek yedikten sonra rahatsız olduğunuzu ve aynı zamanda aniden enerjinizin tükenmeye başladığını hiç fark ettiniz mi? Bunun nedeni, bağırsakların aşırı yüklenmesidir.

Çok az sıvı almak
Bağırsakların normal çalışması için çok fazla sıvıya ihtiyacı vardır. Kalın bağırsakta yaklaşık dört litre sıvı depolanır. Çok az sıvı alınırsa, vücut sıvıyı oradan çeker ve bu da kabızlık ve hatta bağırsak tıkanıklığı gibi birçok soruna yol açabilir.
 
Çok az lif tüketmek
Lif sağlıklı ve verimli sindirimi sağlayan şeydir. Çok az tüketilmesi durumunda hazımsızlığa ve halsizliğe neden olabilir. Daha fazla lif yemek ve daha fazla su içmek bağırsak geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Yorumlar