Anasayfa /  Popüler

Bacakları kesilen yavru köpek için ünlülerden büyük tepki! İmza kampanyası başlatıldı! Tıkla katıl

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bacakları ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yaşam savaşını kaybetmesi Türkiye'yi ayağa kaldı. Bu insanlık dışı olaya kayıtsız kalmayan ünlüler sosyal medyada büyük tepki paylaşımlarında bulundular.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2018 00:50

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bacakları ve kuyruğu kesilmiş yavru köpek ülkede gündem oldu. Bütün siyasi çevrelerde büyük bir tepki ile karşılan olayın faillerini bir an önce bulunması gerktiği dile getirildi.

Hükümet ve Cumhurbaşaknı Erdoğan konu ile ilgiliaçıklamalrda bulunarak hayvalara şiddet suçunun kanunalrda ağır ceza ile cezalandırılması konusunda kanuni düzenlemeye gileceği bildirildi.

Kamuoyunda büyük yankıya sebe olan olay ile ilgi ünlülerden de büyük tepik paylaşımları geldi. Çeşitli sosyal medya sitelerinde tepki paylaşımları paylaşıldı. Öte yandah hayvanlara şidet suçunun ağırlaştırılması için bir imza kampanyasıda düzenlendi

''Hayvana Şiddet Suç Sayılmalıdır'' başılığ ile başaltılan kapanya da şu açılama yayınladı;

Özellikle son günlerde artan hayvana şiddet ve istismar olaylarını üzüntü ve öfkeyle takip etmekteyiz.

2004 yılında TBMM tarafından kabul edilen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun Kabahatler Kanunu kapsamında olmasından dolayı hayvana şiddet ve istismarın karşılığının sadece idari para cezası olması, bu insanlık dışı canice eylemlerin önünü kesmemekte, verilen cezalar toplumun tüm kesimleri tarafından yetersiz bulunmaktadır.

Dünyamızı paylaştığımız hayvan dostlarımıza karşı işlenen suçların TCK kapsamında değerlendirilebilmesi ve hayvanlara karşı kötü muamele, psikolojik-fiziksel şiddet içeren, cinsel istismar, dövüş, zehirleme vb. gibi eylemlerin gerektiği şekilde ve sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı olmaksızın, görevini kötüye kullanan yerel yönetimler de dahil olmak üzere cezalandırılması için gereken değişikliğin ivedilikle yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Hayvana Şiddet Suç Sayılmalıdır kapanyasına katılmak içi tıklayın



Bir vahşet görüntüsü daha ortaya çıktı! Yavru köpeğe işkence görüntüleri





Masum köpeğe gözünü kırpmadan pompalı tüfekle ateş açtı!




Yorumlar