Anasayfa /  Foto Galeri

Azer Bülbül ölümünün 9 yılında saygıyla anılıyor! Azer Bülbül kimdir?

Aarabesk fantezi sanatçısı Azer Bülbül ölümünün 9. yılında saygıyla anılıyor. Peki Azer Bülbül kimdir? Azer Bülbül nereli? Azer Bülbül ne zaman öldü?

Azer Bülbül ölümünün 9 yılında saygıyla anılıyor! Azer Bülbül kimdir? - Sayfa 1

Azer Bülbül kimdir? Türk halk müziği, arabesk fantezi müzik sanatçısı Azer Bülbül’ün vefatının üzerinden 9 yıl geçti. Sevenleri Azer Bülbül'ü şarkıları ve sözleriyle anıyor .2012 yılının ocak ayında gittiği Antalya'da kaldığı otel odasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren arabesk fantezi müzik sanatçısı, 44 yaşındaydı. İşte Azer Bülbül’ün hayatı ve ölümüyle ilgili bilgiler...

Azer Bülbül ölümünün 9 yılında saygıyla anılıyor! Azer Bülbül kimdir? - Sayfa 2

Türk halk müziği, arabesk fantezi müzik sanatçısı ve oyuncu Subutay Kesgin ya da sahne adıyla Azer Bülbül, 1 Şubat 1967 tarihinde dünyaya geldi. 1980'li yıllarda Almanya'da, 1990'lı yıllarda ise Türkiye'de adını duyurdu. Sanat camiasında; "Arabeskin Titreği", "Titrek Kral" gibi unvanlarıyla tanındı. 

Azer Bülbül ölümünün 9 yılında saygıyla anılıyor! Azer Bülbül kimdir? - Sayfa 3

Azer Bülbül kimdir?

Hayatı ve kariyeri

Kars'ın Akyaka ilçesinde gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Daha sonra ailesi ile Almanya'ya taşındı. Düğün salonlarında şarkı söylerken ünlü sanatçı Yıldız Tezcan tarafından keşfedildi.

Azer Bülbül ölümünün 9 yılında saygıyla anılıyor! Azer Bülbül kimdir? - Sayfa 4

 Yıldız Tezcan, ona Azer Bülbül adını verdi. Müzik yaşantısına 1984 yılında Uzelli Müzik etiketiyle çıkardığı "Garip Yolcu" albümü ile başladı.