Anasayfa /  Foto Galeri

Aylık 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır , şartları neler?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele tedbirleri kapsamında kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacağını açıkladı. Peki ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır?, şartları neler?

Aylık 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır , şartları neler? - Sayfa 1

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan son dakikaaçıklaması ile ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara maddi destek olmak için "Ücretsiz izin maaş desteği" sağlanacağı haberini vermişti. Verilen bu güzel haber sonrasında binlerce vatandaş Ücretsiz izin maaş desteği ne kadar nasıl alınır, şartlar nelerdir? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Bilindiği üzere ücretsiz olarak izne çıkan bir çalışan izinli olduğu süreçte iş akdi askıda sayılarak maaş almamaktadır. Corona virüsü ile mücadele ettiğimiz bu süreçte ekonomik zorluklar yaşanmaması için devlet tarafından vatandaşlara birçok ödenek sunulmuştur. Bunlar bir tane olan; Ücretsiz izin maaş desteği ne kadar? Ücretsiz izin maaş desteği nasıl alınır, şartlar nelerdir? İşte konuya dair tüm detaylar ve merak edilenler…

Aylık 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır , şartları neler? - Sayfa 2

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? KİMLER ALABİLİR?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin, onlar için de maaş desteği başlatacağız." İfadelerini kullanmıştı.

Aylık 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır , şartları neler? - Sayfa 3

Kısa çalışma ödemesine başvuru şartlarını taşıyan 450 gün prim gününde 60 gün ise çalışma günündeki şartları taşıyan çalışanlara aylık olarak maaşlarının yüzde 60'ı ödenecek. Bazı vatandaşların bu başvuru şartlarını taşımadığı için mağdur oldukları ifade edilmiştir. Çalışma Bakanlığı bu kişiler içinde ücretsiz izin nakdi ücret desteği verecek.

Aylık 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır , şartları neler? - Sayfa 4

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında ücretsiz izin desteği başvuruların başladığını ifade etti. Başvuruların nasıl yapılacağı da belli oldu. A Haber Tv'ye konuşan Bakan Selçuk işverenler tarafından başvuru yapılacağını, işverenlerin bildiği bir ekran olan SGK modülünde ücretsiz izin butonu yeni bir buton daha eklenerek Kovıd-19 ücretsiz izin başvurusu ekranı oluşturuldu. İşverenler bu ekran üzerinden bildirimlerini yapabilecekler. Çalışanların hesabına yapılacak ödemelerde günlük olarak 39,40TL üzerinden hesaplama yapılarak PTT hesaplarına ödemeler gerçekleştirilecek.