Anasayfa /  Politika

Aylardır beklenen görüşme bugün gerçekleşiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden bugün İtalya'nın başkenti Roma'da görüşecek. Görüşme haberini veren Beyaz Saray yetkilisi, Erdoğan ve Biden'ın görüşeceğini bildirdi. Peki bu son derece kritik görüşmede ele alınacak konular neler olacak?

Abone ol
Abone ol 31 Ekim 2021 09:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile bugün Roma'da önemli bir görüşme gerçekleştirecek. ABD Başkanı Biden'ın programına ilişkin gazetecilere açıklama yapan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Biden'ın pazar günü İtalya'nın başkenti Roma'da Başkan Erdoğan ile ikili görüşme yapacağını ifade etti.

Merkel ve Scholz ile de görüşecek

Yetkili, Biden'ın ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yardımcısı Olaf Scholz ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

Hangi konular ele alınacak

İki liderin görüşmesinde neler konuşulacak. Görüşmede, F-16 alımı ve savunma ilişkilerinin ön planda olması bekleniyor. Diğer yandan, bölgesel ve küresel konuların da iki lider arasında yapılacak görüşmede ele alınması bekleniyor.

Biden'in ne diyeceği de belli

Reuters'ın haberine göre, Biden'ın görüşmede "krizler ve düşüncesizce eylem, ABD- Türkiye ilişkilerine fayda sağlamaz" diyeceği belirtildi.

"İsabetli olacaktır'

Roma ve Glasgow'da dünya liderleriyle görüşme yapacağı hatırlatılarak özellikle ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin sorusu üzerine Başkan Erdoğan, Roma'nın gündemi ile Glasgow'un gündeminin şu anda değişmiş gibi gözüktüğüne işaret etmiş ve şunları söylemişti:

"Büyük ihtimalle Roma'da değil ama Glasgow'da görüşmemiz olacak. Bu görüşmede de tabi ki en önemli maddemiz; malum bizim F-35 konumuz var. F-35'le ilgili olarak bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yapmış olduğumuz bir ödeme var.

Bu ödemeyle ilgili olarak da tabi ki bunun bize geri ödeme planının nasıl olacağını kendileriyle görüşmemiz gerekecek. Bu konuda mükaleme ne getirecek ne götürecek; onu kendileriyle görüşerek öğreneceğiz. Alt düzeyde aldığımız bazı bilgiler var.

 

 

Yorumlar