Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ayasofya'nın ibadete açılması önerisine AK Parti'den 'şimdilik' ret !

TBMM'de Ayasofya polemiği! AK Partili Muş, "İbadete açılması önerisine şimdilik ret veriyoruz, ama Temmuz'da gerekli adımlar atılacak" dedi.

Abone ol
Abone ol 09 Haziran 2020 16:58

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM'de, İYİ Parti'nin Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili önerisi için, "İbadete açılması önerisine şimdilik hayır oyu veriyoruz. İnşallah temmuzda gerekli adımlar atılacak" ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ'NİN GRUP ÖNERİSİNE 'HAYIR' OYU VERECEĞİZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis'te Ayasofya tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması önerisiyle ilgili Genel Kurul'da yerinden söz alan Muş, "Şu an Danıştay'da bir dava görülmektedir. Burada araştırmanın daha ötesindeyiz. Artık karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır. Meclis'i o adımlarla, çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda İYİ Parti'nin grup önerisine 'hayır' oyu vereceğiz. İnşallah temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır" dedi.

AYASOFYA'DA 86 YILDIR İBADET YAPILMIYOR

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettikten sonra ilk cuma namazını kıldığı, fethin simgesi Ayasofya'da 86 yıldır ibadet yapılmıyor.

O günden bu yana konu pek çok kez yargıya taşındı, Danıştay tarafından hep reddedildi. 

Ancak Danıştay 10. Dairesi, vakfın bu itirazını görüşecek. Şimdi gözler yargının vereceği kararda olacak.

Aynı daire İstanbul'daki Kariye Camii'nin müzeye dönüştürülmesine dair 1945 tarihli Bakanlar Kurulu kararını geçen yıl iptal etmişti. Kararda caminin asli fonksiyonu dışında kullanılamayacağı belirtilmişti.

 

Yorumlar