Anasayfa /  Foto Galeri

Avustralya'dan kahve araştırması! Günde...

Avustralya'da kahvenin insan sağlığı üzerindeki etkilerine ilişkin bir araştırma yayımlandı. Günde 3 fincan kahve içmenin kalbe iyi geldiği belirlendi.

Avustralya'dan kahve araştırması! Günde... - Sayfa 1

Avustralya’da yapılan yeni bir araştırma, günlük kahve tüketiminin sağlık üzerindeki etkilerini inceledi.

Yapılan çalışmada, günde iki veya üç fincan kahve içmenin kalp hastalığı veya ölüm riskinin azalmasıyla bağlantılı olabileceğini öne sürüldü.

Avustralya'dan kahve araştırması! Günde... - Sayfa 2

Araştırmanın bulgularında, bu olumlu ilişkinin kardiyovasküler hastalığı olan veya olmayan kişiler için geçerli olduğu belirtilirken, kahvenin yeni veya kötüleşen kalp hastalığına bağlı olmadığını ve aslında kalbe iyi gelebileceği belirtildi.

Avustralya'dan kahve araştırması! Günde... - Sayfa 3

Araştırmacılar, bulgularının kalp rahatsızlığı olan kişilerin sağlıklı bir beslenmenin parçası olarak kahve içmesine izin verdiğini söyledi.

Avustralya'dan kahve araştırması! Günde... - Sayfa 4

Avustralya, Melbourne'deki Alfred Hastanesi ve Baker Kalp Enstitüsü'nde aritmi araştırması başkanı ve çalışmanın kıdemli yazarı Peter Kistler, "Kahve kalp atış hızını hızlandırabileceğinden, bazı insanlar onu içmenin

belirli kalp sorunlarını tetikleyebileceğinden veya kötüleştirebileceğinden endişe ediyor” derken, “Verilerimiz, günlük kahve alımının caydırılmaması gerektiğini, bunun yerine kalp hastalığı olan ve olmayan insanlar için sağlıklı bir diyetin parçası olarak dahil edilmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.