Anasayfa /  Foto Galeri

 Avrupa'da sıcak hava dalgasından binlerce kişi hayatını kaybederken, ormanlar kül oldu!

Avrupa'da sıcak hava dalgasının etkisiyle binlerce kişi hayatını kaybederken, meydana gelen orman yangınlarında 100 bin hektardan fazla alan yandı. İngiltere'de sıcaklıkların ilk kez 40 dereceyi geçmesi beklenirken, İrlanda'da 135 yılın en sıcak günü yaşandı.

 Avrupa'da sıcak hava dalgasından binlerce kişi hayatını kaybederken, ormanlar kül oldu! - Sayfa 1

Avrupa'da sıcak hava dalgasının etkisiyle binlerce kişi hayatını kaybederken, meydana gelen orman yangınlarında 100 bin hektardan fazla alan yandı. İngiltere'de sıcaklıkların ilk kez 40 dereceyi geçmesi beklenirken, İrlanda'da 135 yılın en sıcak günü yaşand

 Avrupa'da sıcak hava dalgasından binlerce kişi hayatını kaybederken, ormanlar kül oldu! - Sayfa 2

Avrupa'nın güneyinde binlerce can kaybına ve orman yangınlarına neden olan sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Aşırı sıcaklar, İngiltere ve İrlanda da dahil olmak üzere kuzey Avrupa'ya doğru ilerliyor. Avrupa Birliği (AB) yetkilileri ise alarma geçti.

 Avrupa'da sıcak hava dalgasından binlerce kişi hayatını kaybederken, ormanlar kül oldu! - Sayfa 3

Sıcak hava dalgası nedeniyle Portekiz, İspanya ve Fransa gibi Avrupa’nın güneyindeki ülkelerde kırsal alanlarda yüzbinlerce hektarlık ormanlık alan küle döndü. İspanya ve Portekiz'de sıcak hava nedeniyle can kaybı sayısı toplamda bini aştı. İngiltere'de ise kırmızı alarm verilerek, ulusal acil durum uyarısı yayınlandı.

 Avrupa'da sıcak hava dalgasından binlerce kişi hayatını kaybederken, ormanlar kül oldu! - Sayfa 4

İspanya'da 70 bin hektardan fazla alan yandı
İspanya, bir haftadan fazladır süren sıcak hava dalgasında 30 farklı noktada çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangınlar sırasında şu ana kadar 2 bin hektarlık alanın yandığı ve 1’i itfaiyeci olmak üzere 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Resmi verilere göre, İspanya'da bu yıl şimdiye kadar 70 bin hektardan fazla alanın yandığı ve bunun son 10 yılın en büyük rakamı olduğu belirtildi. Yetkililer ayrıca, İspanya'da aşırı sıcaklar nedeniyle toplamda 510'dan fazla ölüm kaydedildiğini söyledi.