Anasayfa /  Güncel

AVM’lerde koronavirüs mesaisi: Yeni saat tavsiyesi ne oldu?

AYD, AVM’lerde koronavirüs mesaisi olarak yeni çalışma saatleri tavsiye etti.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2020 00:41

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), koronavirüs riskine karşı AVM’lerde isteyen kiracıların açılış-kapanış saatlerini 12.00 – 20.00 olarak uygulayabilmesi için kolaylık sağlanmasını istedi. AVM’lerdeki kapalı çocuk oyun alanları ile etkinlik alanlarının da kapalı tutulması tavsiye edildi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlediği çalıştayda, koronavirüse ilişkin önlemler ele alındı.

 AVM’lerde kontrollü hizmete devam!
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Dünyanın ve ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu dönemin farkındayız. Yaşamın da devam ettiğini göz önüne bulundurduğumuzda, Koronavirüsten korunma anlamında kamu otoritelerinin uyarıları ve aldığı önlemleri destekliyoruz. Tüm imkanlarımızı kamunun aldığı tedbirleri desteklemek ve AVM’lerin bu süreçte güvenli alanlar olma özelliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak için seferber ediyoruz. AVM’ler olarak kamu sağlığını her şeyin önünde tutuyoruz. Bu dönemde kazancımızı kaybetme korkusu ile değil; halkımızın sağlığını gözeterek hareket edecek ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına yanlarında olmaya, kamu otoriteriyle tam bir uyum içerisinde hizmet vermeye devam edeceğiz.

 

AVM’lerde koronavirüs mesaisi!
AVM’lerimize kiracılarımızla da görüşerek öğlen 12.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında geçerli olacak esnek çalışma saati uygulaması için tavsiye kararı alınmıştır. Ancak bu tavsiye kararının istihdamı olumsuz etkilememesi için yıllık izinler kullandırılarak bu uygulamanın yapılması önerilmiştir. Bu sayede AVM’lerdeki çalışanlarımız için de birbiriyle temas etmeyen ayrı gruplar oluşturarak; hizmetin hem hijyenik hem de kesintisiz devam etmesini sağlayacağız. Bu uygulama ile AVM çalışanlarımızın sağlığını korumayı hedefliyoruz.”

Tüm alışveriş merkezlerinde dezenfektasyon çalışmalarından, çalışanlara maske tedarikine kadar geniş çaplı önlemler alındığının altını çizen Hüseyin Altaş, halkı bilgilendirici videoların AVM’lerdeki ekranlarda ve halka ulaşabilecek tüm mecralarda yer alacağını da vurguladı. Bunu yanı sıra AVM’lere girişlerin daha kontrollü olacağının altını çizen Altaş, kiracıların da aynı önlemleri ziyaretçilerine temas ettiği tüm noktalarda uygulanması konusunda takipçi olacağını sözlerine ekledi.

Gerekli önlemlerin alınmasının yanı sıra, toplumun tüm kesimlerini sakin ama tedbirli olmaya davet eden Altaş, “Okulların tatil edilmesi ile toplumda oluşan paniğin farkındayız. Biz de bu süre içerisinde geçerli olacak şekilde AVM’lerimizdeki kapalı çocuk oyun alanlarının ve etkinlik alanlarının kapalı tutulmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

 AYD’den ikinci açıklama!
AYD’den bu açıklamaya istinaden “yanlış anlaşılmalara meydan vermemek adına” yeni bir açıklama daha yapıldı.

Açıklamada, “Belirtmek isteriz ki; AVM’lerin açılış kapanış saatleri, sabah 10:00 – akşam 22:00 olarak aynı kalacak olmakla birlikte; geçici süreyle sadece isteyen kiracıların, öğlen 12:00 – akşam 20:00 şeklindeki çalışma saatine göre faaliyet göstermelerine kolaylık sağlanması tavsiye edilmiştir. Önceliğimiz her zaman kamu sağlığını gözetmektir. Yaşanan bu süreçte ilk olarak vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamayı kendimize görev bildiğimizi bir kez daha vurgular, kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

Etiketler AVM
Yorumlar