Anasayfa /  Foto Galeri

Ata'mızın huzurundaki Anıtkabir'in nöbetçi askerleri! İşte olmazsa olmaz özellikleri

Anıtkabir'de hareket etmeden saygı nöbeti tutan ve nöbet değişimleri ilgiyle izlenen askerler, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin eğitim birliklerinden gönüllü olanlar arasından özel olarak seçiliyor. İşte olmazsa olmaz özellikleri...

Ata'mızın huzurundaki Anıtkabir'in nöbetçi askerleri! İşte olmazsa olmaz özellikleri - Sayfa 1

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de görevli saygı nöbetçilerinin eğitimleri, tören hazırlıkları ve çalışmaları, Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibi tarafından görüntülendi. Atatürk'e gösterilen saygının sembolü saygı nöbetçileri, 7 noktada nöbet tutuyor.

Ata'mızın huzurundaki Anıtkabir'in nöbetçi askerleri! İşte olmazsa olmaz özellikleri - Sayfa 2

Nöbetçilerin 2'si Asanlı Yol'un başında, 2'si bayrak direğinin bulunduğu alanda, 2'si mozole binasının girişinde, 1'i de mozole binasının içinde bulunuyor. Anıtkabir'deki törenlerde ise törenin özelliğine göre nöbetçi sayısı artıyor ve nöbet yerleri çeşitleniyor. Askerler, 1 saatlik nöbetleri boyunca hareket etmeden duruyor. Anıtkabir'i ziyaret edenler, heykel gibi duran askerleri ilgiyle izlerken, yanlarında hatıra fotoğrafı çektiriyor. Askerlerin nöbet değişimleri de yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Ata'mızın huzurundaki Anıtkabir'in nöbetçi askerleri! İşte olmazsa olmaz özellikleri - Sayfa 3

EĞİTİMDEN GEÇİRİLİYORLAR

Tüm kuvvetlerden askerlerin görev aldığı Muhafız ve Merasim Bölüğü'nde, saygı nöbetçileri özel olarak seçiliyor. Askerlerin boylarının en az 1.80 metre olması, vücutlarının görünen yerlerinde dövme veya yara izinin olmaması gerekiyor. Belirlenen birliklere giden Muhafız ve Merasim Bölük Komutanlığı yetkililerince seçilen askerler, zorlu eğitimlerden geçiyor. Önce sağlık muayeneleri yapılan askerlere, aralarında dayanıklılık ve yürüyüşün de bulunduğu çok sayıda eğitim veriliyor.

Ata'mızın huzurundaki Anıtkabir'in nöbetçi askerleri! İşte olmazsa olmaz özellikleri - Sayfa 4

'DİKSİYONUNUN DÜZGÜN OLMASI GEREKİYOR'

Hava Piyade Üsteğmen Murat Yıldız, "Anıtkabir Komutanlığı’nda görev yapacak olan erbaş ve erlerimiz Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin eğitim birliklerinden, Anıtkabir Komutanlığında görevli rütbeli personel tarafından seçilmektedir.