Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Aslan son nefeste yıkıldı! Galatasaray - Konyaspor maç özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta heyecanı Galatasaray Atiker Konyaspor maçı ile başladı. Nefes kesen maçta taraflar 1-1'lik skorla 1'er puana razı oldu. Maça 88'de yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonu damga vurdu!

Abone ol
Abone ol 23 Kasım 2018 22:32

Spor Toto Süper Lig’de 13. hafta kritik bir mücadele ile başladı. Türk Telekom Stadyumu’nda eksikleri ile sıkıntılı bir süreçten Galatasaray, eski hocası Aykut Kocaman’la yeniden bir araya gelen Atiker Konyaspor’u ağırladı. Aslan oldukça zorlandığı karşılaşmada 69’da Mariano’nun ortasında Uğur Demirok’un kendi kalesine attığı golle öne geçti. 90’da oldukça tartışmalı bir penaltı kararının ardından Skubic beyaz noktadan eşitliği sağladı ve maç 1-1 sona erdi.

Tartışmalı karar!

Galatasaray bu sonuçla puanını 24’e yükseltti ve maç fazlasıyla lider Medipol Başakşehir’le puan farkını 3’e indirdi. Özellikle Adis Jahovic ile net pozisyonlardan faydalanamayan Atiker Konyaspor ise 18 puana çıktı. Galatasaray’da penaltı pozisyonu sonrasında hakem Hüseyin Göçek’e elindeki topu atan Serdar Aziz kırmızı kart gördü. Tartışma yaratan penaltı pozisyonunda Göçek, VAR odasından uyarılırken pozisyon yeniden incelendi ve Göçek’in penaltı kararı geçerli kaldı.

Galatasaray’da cezalı olan teknik direktör Fatih Terim, yardımcı antrenör Hasan Şaş ve futbolcular Badou Ndiaye, Garry Rodrigues, Ryan Donk, Atiker Konyaspor maçında görev yapamadı. Sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve ameliyat edilen Emre Akbaba da karşılaşmanın kadrosunda yer almadı. Atiker Konyaspor’da ise sakatlığı bulunan Paolo Hurtado ve Selim Ay; Galatasaray karşısında görev alamadı.

Galatasaray - Konyaspor maç özeti ve golleri izle

TÜRK TELEKOM STADYUMU’NDA ATLI BİRLİKLER

Galatasaray – Atiker Konyaspor mücadelesi öncesi bir ilk yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Atlı Polis Birlikleri, ilk kez bir resmi maçta görev aldı. Futbol karşılaşmalarında stat çevrelerinde, toplumsal olaylarda ve araç girişinin yasak olduğu turistik alanlarda hizmet verecek olan atlı birlikler, Galatasaray – Atiker Konyaspor maçının oynandığı sırada Türk Telekom Stadyumu’nun çevresinde yer aldılar.

MUSLERA’DAN 3’ÜNCÜ KEZ DALYA

Galatasaray’ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, Atiker Konyaspor mücadelesi ile birlikte sarı kırmızılı forma ile 300’üncü resmi maçına çıktı. Muslera, aynı zamanda sarı kırmızılı kulübün tarihinde en çok bu formayı terleten yabancı futbolcu konumunda.

3'üncü dakikada Ömer Bayram hızlı çıktı ve pasını Onyekuru'ya verdi. Onyekuru sol kanatta topu çekerek pasını Fernando'ya aktardı. Topa dokunarak rakibinden sıyrılan Fernando'nun ceza sahası dışından yaptığı vuruşu kaleci Serkan Kırıntılı tokatladı.





FERNANDO MAÇI TAMAMLAYAMADI



Galatasaray'da bir süredir sakatlığından dolayı forma şansı bulamayan ve tedavi sürecini atlattıktan sonra Atiker Konyaspor mücadelesiyle birlikte yeniden ilk 11'e dönen Fernando Reges, karşılaşmanın 80'inci dakikasında kendisini yere bıraktı ve oyuna devam edemedi. Maç içerisinde de birkaç kez sakatlığından dolayı kendisini yere bırakan Brezilyalı futbolcu, 81'inci dakikada yerini genç futbolcu Celil Yüksel'e bıraktı.



SERDAR AZİZ BEŞİKTAŞ MAÇINDA YOK



Öte yandan 87'nci dakikada Atiker Konyaspor'un kazandığı penaltı vuruşunun ardından hakem Hüseyin Gökçek'e top atan Serdar Aziz kırmızı kartla oyun dışında. Tecrübeli savunmacı bu kırmızı kart ile gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düştü.

Maçtan Dakikalar



11'inci dakikada Skubic'in sağ kanattan içeri kestiği topa Jahovic istediği kafa vuruşunu yapamadı ve top yandan auta gitti.



18'inci dakikada Ömer Ali Şahiner'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş Muslera'nın solundan dışarı çıktı.



20'nci dakikada Mariano, Fernando'nun pasıyla sağ kanatta topla buluştu ve bindiren Feghouli'nin önüne meşin yuvarlağı yuvarladı. Feghouli'nin ortasına Eren Derdiyok'un kafa vuruşu üstten auta gitti.



29'uncu dakikada Fernando savunmanın hatasında topu kaptı ve sağ kanattan içeri topu kesti. Eren Derdiyok topu üstten auta yolladı.



41'inci dakikada takım arkadaşının pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Jahovic'in vuruşunu Muslera çeldi. Muslera'dan seken topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in vuruşu ise üstten auta gitti.



43'üncü dakikada Serdar Aziz, sol kanattan bindiren Ömer Bayram'ın koşu yoluna topu gönderdi. Ömer Bayram'ın ortasında savunmadan seken top Onyekuru'ya çarparak dışarı çıktı.



İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.



51'inci dakikada Milosevic'in pası ile savunma arkasına sarkan Jahovic, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta gönderdi.



54'üncü dakikada Jahovic sağ kanattan topla buluştu ve içeri çevirdi. Milosevic'in topu kontrol ettikten sonra yaptığı vuruş savunmadan sekti.



60'ıncı dakikada Jahovic ceza sahası içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak Ozan Kabak açısını kapattı. Seken topu önünde bulan Ömer Ali Şahiner'in sert şutu direkten döndü.



63'üncü dakikada ceza sahası yayına çok yakın bir bölgede topla buluşan Selçuk İnan'ın vuruşu direğin hemen yanından dışarı çıktı.



69'uncu dakikada Mariano'nun sağ kanattan ceza sahasına kestiği topa Atiker Konyasporlu Diagne kafayı vurdu, takım arkadaşı Uğur Demirok'a çarpan top ağlara gitti: 1-0.



86'ncı dakikada Eren Derdiyok topla hızlı çıktı ve Onyekuru'ya ara pasını gönderdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Onyekuru'nun yaptığı vuruş, kaleci Serkan Kırıntılı'da kaldı.



87'nci dakikada Atiker Konyaspor penaltı kazandı. Skubic ceza sahasına girdi ve Serdar Aziz kayarak müdahale etti. Hakem Hüseyin Göçek bu müdahalenin ardından penaltı noktasını gösterdi. Hakem Hüseyin Gökçek, kendisine top atan Serdar Aziz'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. VAR'a başvuran Hüseyin Göçek kararını değiştirmedi.



90'ıncı dakikada topun başına geçen Skubic, topu ağlara göndererek skoru eşitledi: 1-1.



Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.





GALATASARAY – ATİKER KONYASPOR

STAT: Türk Telekom Stadı

SAAT: 20.30

HAKEM: Hüseyin Göçek

YAYIN: beIN SPORTS HD1

GALATASARAY: Muslera, Ozan, Maicon, Serdar, Mariano, Fernando, Feghouli, Selçuk, Ömer, Onyekuru, Eren

ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, Diagne, Uğur, Ferhat, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali, Traore, Milosevic, Jahovic


Yorumlar