Anasayfa /  Foto Galeri

Aşı karşıtlarına müjde! Protein bazlı Covid-19 aşısı üretildi!

Almanya Sağlık Bakanlığı, mRNA ile viral vektör yöntemlerinden endişelenen aşı karşıtlarını ikna etmek için protein bazlı bir aşıyı uygulamaya sunacak. ABD'li Novavax tarafından üretilen Nuvaxovid adlı aşının, ülkede Covid-19'a karşı aşılanmayı reddeden 20 milyon kişi arasında ilgi gördüğü belirtildi. Uzmanlar, aşının corona virüsün Alpha varyantına karşı yüzde 90'ın üzerinde bir etkinlik gösterdiğini, Omicron ve Delta'da ek dozlardan sonra korumanın arttığını söyledi.

Aşı karşıtlarına müjde! Protein bazlı Covid-19 aşısı üretildi! - Sayfa 1

Almanya, Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarında kullanılan mRNA teknolojisine şüpheyle bakan büyük bir azınlığı etkileme umuduyla, bu hafta nüfusuna geleneksel grip aşılarına benzeyen yeni bir protein bazlı Covid-19 aşısı sunacak.

Aşı karşıtlarına müjde! Protein bazlı Covid-19 aşısı üretildi! - Sayfa 2

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, ABD’li  biyoteknoloji şirketi Novavax tarafından geliştirilen yaklaşık 1,4 milyon doz Nuvaxovid aşısının bu hafta Almanya'ya ulaşacağını doğruladı. Alman hükümetinin 2022 yılı için toplam siparişi 34 milyon doza eşit olacak.

Aşı karşıtlarına müjde! Protein bazlı Covid-19 aşısı üretildi! - Sayfa 3

Bununla birlikte, Novavax'ın Nuvaxovid aşısı şimdiye kadar yalnızca Endonezya ve Filipinler'de kullanıldı, ancak geçen Aralık ayında Avrupa Birliği’nde (AB) kullanılmasına izin verildi. Şirketin üretim kapasitesiyle ilgili bazı endişeler devam ettiğinden, aşı hala ABD'de hala onay bekliyor.

Aşı karşıtlarına müjde! Protein bazlı Covid-19 aşısı üretildi! - Sayfa 4

Pfizer/BioNTech ve Moderna tarafından üretilen yeni mRNA aşılarının veya AstraZeneca ve Johnson & Johnson tarafından yapılan viral vektörün aksine, Nuvaxovid bir protein alt birim aşısı olarak geliştirildi.  Aşı, yeni tip corona virüsün yüzeyinde, vücudun bağışıklık hücreleri onunla temas ettiğinde koruyucu bir bağışıklık tepkisi oluşturan bulaşıcı olmayan bir bileşen içeriyor.