Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücretle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada esnafa ve çiftçiye müjdeleri duyurdu. Asgari ücretle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu işçileri ve memurların maaşlarında yapılan artışların ardından asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz." dedi.

Asgari ücretle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı - Sayfa 1

Dar gelirliler, ücretliler, emekliler başta olmak üzere yükleri azaltmak için gereken adımların birer birer atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu işçileri ve memurların maaşlarında yapılan artışların ardından asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz. Uyguladığımız sosyal devlet ve kapsamlı sosyal yardım politikalarıyla bugüne kadar ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız." dedi. 

Asgari ücretle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı - Sayfa 2

"İndirimli stopaj uygulaması mart sonuna kadar devam edecek"
Erdoğan, geçen hafta küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ilave 10 milyar liralık istihdama destek paketi ile 10 milyar liralık imalata dayalı ithal ikamesi destek paketinin müjdesini verdiklerini anımsattı.

Kovid-19 salgını döneminde başlatılan esnaf kredilerine Hazine faiz desteği ile ilgili bazı bilgileri de bugün kamuoyuyla paylaşacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

Asgari ücretle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı - Sayfa 3

"Hazine destekli kredilere uygulanan desteği 2021'de de devam ettirerek, esnafımızı yükselen faizlerin yükünden koruduk. Bu kapsamda 2021 yılında kullanılan yaklaşık 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyar liralık faiz yükünü Hazine üstlenmiştir. Önümüzdeki 3 yıl boyunca Hazinenin yapacağı faiz desteği ödemeleri 26 milyar lirayı bulacaktır. Böylece esnafımızın ilave yük altına girmeden işini gücünü devam ettirmesini sağlamış olacağız."

Asgari ücretle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı - Sayfa 4

Tasarruf sahiplerinin mevduatlarını Türk lirası cinsinden tutmalarını teşvik etmek için başlattıkları katılım hesaplarına indirimli tevkifat uygulamasını bu yıl sonuna kadar uzattıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: