Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücretle ilgili ilk toplantının tarihi belirlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun başlangıç toplantısının 11 Aralık'ta gerçekleştirileceğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol 02 Aralık 2023 10:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun başlangıç toplantısının 11 Aralık'ta gerçekleştirileceğini duyurdu.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücretle ilgili ilk toplantının tarihi belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta gerçekleştireceği ilk toplantıyı duyurdu.

Her yıl aralık ayında düzenlenen toplantılarla bir sonraki yılın asgari ücreti belirleniyor. 2024'ün asgari ücretinin 31 Aralık'a kadar belirlenmesi gerekiyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda Türk-İş işçi tarafını, TİSK ise işveren tarafını temsil ediyor.

Şu anki asgari ücret, brüt 13.414,50 TL, vergi ve kesintiler düşüldüğünde ise net 11.402,32 TL olarak uygulanıyor.

Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Sosyal diyalog kanallarını geliştirerek, her iki tarafın da maksimum fayda elde edeceği bir uzlaşma sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

2022 ve 2023 yıllarında asgari ücrete temmuz ayında ara zamlar yapılmıştı, ancak 2024'te tek bir zam olması bekleniyor. Bakan Işıkhan, "Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Etiketler Asgari Ücret
Yorumlar